Bu konu aslında kişiden kisiye değişir, yani ben
web tasarımına başlıyorum, nerden başlamalıyım gibi bir soru geldiğinde bana göre en doğru cevap "
CSS ve (X)
HTML öğrenmek temeldir" olacaktı (Fatihturan arkadaşımızın yazısına da katılıyorum). Ama anladığım kadarıyla işini görecek kadar öğrenmek istiyorsun, ve işin teknik (kod) kısmına fazla girmek istemiyorsun. Bu yüzden,
illustrator kullanıyorum demişsin, bu şekilde devam et. illustratorde de
web tasarımı yapılabilir, hatta elde ettigin dosya vektörel oldugu icin cok daha geliştirilebilir, tekrar kullanılabilir oluyor. Pixel boyutlarda dosya oluşturarak işe başlayabilirsin, pixel preview ozelliği de mevcut.
Photoshop web tasarımında bir standart haline geldi, ama temelde
fotograf düzenleme amaçlı bir yazılım olduğunu biliyoruz. Bu yüzden photoshopa geçmen zaten gereksiz.
illustrator ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacaktır.
Tasarımın
HTML olarak kodlanması aşamasında,
Photoshop'un görsel (slice) özellikleri pek cok kişi için yeterli oluyor.
illustrator ile uyumluluğu da önemli bir artı (smart objects vb.). Illustratorde oluşturduğun tasarımı
Photoshop ile
web sayfası haline getirmen bence senin için en uygun yöntem.
Ama şunu da eklemek lazım,
CSS ve
HTML öğrenilmesi kolay ve (bana kalırsa) zevkli diller.Ayrıca hiçbir yazılımın oluşturduğu kod elle yazılan kadar optimize, geliştirilebilir ve tekrar kullanılabilir olamıyor.Sunucu taraflı bir dil öğrenirken de büyük avantaj.
Not:
domain sektörü ile ilgili verdiğin bilgiler çok önemli ve Türkçe kaynak eksiğini kapatacak nitelikte. Keşke referans olacak şekilde yayınlansa bu örnek verilen sayfadan, o zaman table etiketleri,
div etiketleri kimsenin umrunda olmaz, ne de olsa "Content is King".