kindarmarti,
Evet buldum nereden yapacağımı.
Photoshop gözümde biraz olsun değer kazandı.
Konuyu anlamayan arkadaşlar için bir de ben özetleyeyim:
1. slice tool ile bölümleri işaretledikten sonra file> save for
web seçiyorsun
2. açılan sayfada png24 seçiyorsun ve save tuşuna basıyorsun
3. açılan pencerede
HTML and images seçip kaydediyorsun.
Bu arada aynı özelliğin
illustrator'de olduğunu fark ettim. Üstelik slice tool da varmış. (crop area tool'un altında) Şu ana kadarillustrator'da slice tool hiç kullanmamıştım.
Benim aklıma takılan konular var yine.
1. png24 formatinda kayıt yapmak yaygın mıdır?
2. fotoğraf özellikleri gösteren görüntüyü jpeg formatında, grafiksel görüntüleri ise gif formatında kaydetmenin iyi olduğunu duymuştum. Şimdi ne olursa olsun png24 mü kullanacağız?
3. Bu yöntemi kullanınca
Photoshop veya
illustrator HTML sayfasını, o sayfadaki tabloyu ve resim parçalarının o tablo içindeki yerleşimini kendisi yapıyor.
Bunun yerine daha temiz kod olsun diye tabloyu ben manuel olarak yapsam daha iyi olur mu?
4.
menu üzerinde rollover efekti olmasını mutlaka istiyorum. Bu durumda tabloyu hazır da yapsam elle de yapsam dreamweaverda açıp rollover resimlerini belirleyeceğim öyle değil mi?
Benim bu yöntemden hiç haberim yoktu. Gayet basit ve etkili duruyor. Özellikle rollover images konusu mümkün olduğu için 'sayfayı kaplayan koca bir resim' şeklinde kafamda oluşan olumsuz kanı da gitmiş oldu. kindarmarti'ya sonsuz teşekkürler bu yöntemi aklıma soktuğu için. İllustrator'de olması harika bir şey.