Merhaba;
Yanıtlamya çalışayım..
1. png24 formatinda kayıt yapmak yaygın mıdır?
png ile jpeg kalitesi arasında hiç bir fark yok;
png'nin en büyük özelliği şu; bir vesikalık
fotografın var elinde arka planı temizledin. kısaca arka tarafı transparan yaptın.. bunu jpeg olarak kaydedersen, orası senin verdiğin background rengi olarak kaydeder,
Png en kıyak tarafı, senin transparan olmasını istediğin yerleri , transparan olarak kaydetmesi, istersenörnek yollayabilirim..
toparlarsak, png iyidir, gittikçe yaygnlaşmaktadır..
eknot: gif "graphics interchange format " patent sorunu cıktı geçtiğimiz yıllarda, png alternatif olarak sunuldu ve yaygınlaşıyor
2. fotoğraf özellikleri gösteren görüntüyü jpeg formatında, grafiksel görüntüleri ise gif formatında kaydetmenin iyi olduğunu duymuştum. Şimdi ne olursa olsun png24 mü kullanacağız?
o yargı var evet, ama ben normal şartlarda jpeg, transparan olaylarda png kullanıyorum, mutluyum..
3. Bu yöntemi kullanınca
Photoshop veya
illustrator HTML sayfasını, o sayfadaki tabloyu ve resim parçalarının o tablo içindeki yerleşimini kendisi yapıyor.
Bunun yerine daha temiz kod olsun diye tabloyu ben manuel olarak yapsam daha iyi olur mu?
evet olur, hatta daha şık olur.
mesela 8 parçalı bir resimi "save as
web" ile .
HTML dokersin tıkır tıkır da kodları ile oynarsın, ama ben geçen gün 102 parçalı bir .
HTML çevirisi yaptım. o zaman imkansız cunku bir düzeltme sırasında komple kayabiliyor tablo'lar..
4.
menu üzerinde rollover efekti olmasını mutlaka istiyorum. Bu durumda tabloyu hazır da yapsam elle de yapsam dreamweaverda açıp rollover resimlerini belirleyeceğim öyle değil mi?
evet öyle; rool over mantığı zaten temel alınan bir mantık, flashta da aynı sey ,
Dreamweaver'de de,
Saygılarımla
.onur