View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 20.10.2007   #16 (permalink)
oky

oky's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 12
Re: Web tasarımı konularına ne şekilde devam etmeliyim?

merhaba,

ben de fatihturan ve vincent gibi düşünüyorum.

CSS ve xhtml öğrenmek yerine Photoshop aracılığıyla site yapmak, hele ki bizim gibi vaktinin neredeyse tamamını internette geçiren ve geleceği internette olan kişiler için, 30'una merdiven dayamış birinin askere gitmemek için öss'ye hazırlanmasına benziyor. böyle durumdaki biri üniversiteye girse bile ne kadar huzurlu hissedebilir?

Photoshop ile site yapma yöntemini seçmiş olman, aslında ilk mesajında yazdığın tablolu tasarım yaparken aklına takılan soru ve sorunların farklı bir şekle bürünmesinden başka bir şey olmayacaktır.

belki hemen sonuç almak istiyorsun, ancak ben bundan da şüpheliyim. yıllarca ne yaptığımı bile bilmeden Dreamweaver kullandım, hala da öğrenebilmiş değilim. sonra birgün gözümde büyüse bile CSS ve xhtml öğreneceğim dedim ve bu 1 hafta sürdü. abartmıyorum, eğer ciddi ciddi 1 haftanı bu işe ayırırsan, örnekler üzerinde deneme yanılma ile alıştırmalar yaparsan mantığını kavrayacaksın ve gerisi çorap söküğü gibi gelecek.

CSS ve xhtml o kadar basit ve zevkli diller ki, Dreamweaver programının nasıl kullanılacağını çözmek bile daha fazla vakit alıyor. zaten domainci olsun, tasarımcı olsun fark etmez, bence CSS ve xhtml bizler için MSN'e nasıl avatar konulacağını bilmek gibi zaruri bir şey. nette de bu konuda sınırsız kaynak var. kitaptan çalışarak CSS ve xhtml öğrenmiş kimseyi, en azından ben tanımıyorum.