Alıntı:
erdinç tarafından gönderilen mesaj:
Yabancı hosting firmalarından reseller hesabı açıp bunu satan kişilerin durumu tartışma konusu oluyor. Sonuçta yer sağlama hizmetinin verildiği makineler yurt dışında.
Ayrıca erişim hizmeti konusunda da bazı problemler var. Örneğin bazı yabancı firmalar bütün dünyada İnternet erişimi sağlayan cihazlar ve bu cihazlara yönelik hizmet veriyorlar. Herhangi birinin Türkiye'de İnternete erişebilmesi için erişim hizmetinin Türkiye içinden verilmesi zorunlu değil.
Bana kalırsa devletin yapmaya çalıştığı şey düzenleme getirmek değil, kontrol altına almaya çalışmak. İnternet sadece Türkiye içinde olup biten bir şey değil. Türkiye'nin kafasına göre İnternete yaptırım uygulaması imzaladığı uluslararası anlaşmalara da aykırı. Yapılan pek çok yasaklama, sansür ve yaptırım Türk Devletini mahkum ettirecek şeyler.
|
düzenlemenin içeriğinin yetersiz ve sınırlı olduğunu ifade ederek, yorumunuzu sınırlı tuttuğunuzu görüyorum. bence aşağıdaki tanımlama sadece türkiye yi değil, tüm dünya yı kapsıyor. yani bir aklı evvel bence kolaylıkla amazona ya da
MSN e "sizden bir türk e yer sağlayıcılık hizmeti almak istiyor, gelin bizden belge alın diyebilir". bunu aşağıdan kolaylıkla çıkarabiliriz.
Alıntı:
|
ş) Yer sağlayıcı: İnternet ortamında hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten gerçek veya tüzel kişileri,
|
belki hizmet alanın türk olması da şart değil. ilgili kurum "4/5/2007 tarihli ve 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunu" konu edinip amazon ya da
MSN in
internet bağlantısını kapatabilir

. gülüyoruz ama bu aynı zamanda pratikte bahsetmiş olduğunuz sorunlar ile karşılaşmamız anlamına gelir.
bu içeriği çok doğru bulmasam bile yine de devletin
internet üzerinen sağlanan servisleri tanımlamasını, tanımasını ve düzenlemesini özellikle ticari açıdan doğru buluyorum. aksi taktirde iç hukukta hakkınızı armanız mümkün olmayacaktır.