View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 26.10.2007   #8 (permalink)
nurkan

nurkan's Avatar

Yer: ankara
Re: Erişim ve yer sağlayıcılar için faaliyet belgesi

Alıntı:
cgencer tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
hadi alsın, ama aldığının karşılığında ne veriyor?
  • kısıtlanmış, bazen keyfe keder yasaklamalara yol açan (yakın zamanda birisi blogunda birşey yazdı diye Wordpress domainini yasaklayan zihniyeti anımsatırım), dengesiz yürüyen bir sistem.
  • zaten verdiği hizmet kör topal, 10-20 katı para veriyoruz dünya'daki alternatiflere göre, bir de bunun vergisini mi vereceğiz? peki o zaman, nerede bilişim, yazılım ve geliştirme için verilmesi gereken destekler, katkılar, geliştirme fonları?
  • ülkemizin bilişim sektörünün bu derece içler acısı olmasının sebebi kim acaba? avrupa, güvenlik yüzünden m$ ürünlerini devlet içinde yasaklarken bizimkiler m$'ın bir tarafını yalamak için yüzlerce lisanslı alıyorlar bill amca gelince. peki bill amca türkiye'de kaç kişiyi kurtardı, kaç kişiye iş alanı sağladı da böyle kıyaklar yapılıyor? hadi onu geçtim,
  • bir zamanlar verdiğiniz vergiler size yol, su, okul olarka geri dönecektir deniyor. okulu bilemem, su meselesinde %10-15 aralığındayız. nerede bunun sorumlusu? onu da geçtim,
  • yol ile dönecek deniyor, artık apartmanın önündeki yol için sizden zaten ödenmiş vergi dışında yaptırma bedeli de (mesela bir durum oldu, tekrar yapılması gerekti diyelim) alındığını biliyor musunuz?
  • hangi vergi bize hizmet olarka geri döndü ki? olsa olsa koltukta oturanların nikahlarını, teknelerini ve bilimum masraflarını karşılamıştır
.
Bu maddelerin hepsinde haklısın
Sana katılıyorum fakat bu genel olarak devletin neden vergi aldığı ile ve devletin bilişim politikası ile ilgili. Ben yine de hosting ve erişim sağlıyıcılarının kayıt altında tutulması gerektiğini düşünüyorum
nurkan şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin