Alıntı:
keskin tarafından gönderilen mesaj:
1. Bu kanun/yönetmelik olmalı mıdır?
2. Yeterli midir? Eksiklikler nelerdir?
3. Ne kadar uygulanabilir?
|
1) Nurkan'ın bahsettiği "ayağa düşürmek" meselesine ben de katılıyorum. Sadece bir cep telefonu numarası olan insanların
hosting alıp satması bence de engellenmeli. Ama ben onları yasadışı çalışan herhangi bir satıcı veya işyeri gibi görüyorum. Onlara bilişim suçlusu gibi davranılması veya böyle bir ek düzenleme hazırlanmasına gerek yok. Çünkü yaptıkları iş ticaretin genel işleyişi içerisinde olan "kötü tüccarlıktan" başka bir şey değil.
2) Amacını
onaylamamakla beraber bence hedeflerine ulaşabilecek bir yasa. Yönetmeliği okuyunca benim yorumladığım kadarıyla yurtdışından
hosting hizmeti veren firmalar için herhangi bir
sorun çıkmaması ve ileride bahsedilen engelleme vakalarının önlenmesi düşünülmüş. Çünkü aşağıdaki hükme göre sınırlarımız dışındaki yer sağlayıcılara erişim hizmeti durdurulma cezası öngörülmemiş.
"Madde 19-3 Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki
yerleşik yer sağlayıcısının bu Yönetmelikteki yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde faaliyet belgesi Kurum tarafından iptal edilebilir. Bu durumda, Başkanlık kararıyla ilgili yer sağlayıcının almakta olduğu
internet erişim hizmeti erişim sağlayıcı tarafından durdurulur"
Yurtdışındaki firmalar üzerinden burada
hosting satan kişilere de bu yasaya göre sadece para cezası verilebiliyor veya faaliyet belgesi iptal edilebiliyor. Geriye yurtiçindeki firmalar kalıyor; onların da erişimini kapatmak zaten devlet için çok kolay. Yasakçı zihniyetin çalışmasını çok başarılı buldum. 10 tam puan veriyorum

3) Fiş veya fatura kesmeden mal satmak ne kadar engellebilirse o kadar uygulanabilir diye düşünüyorum