Konu Başlığı: MCSE Eğitimleri
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 28.10.2007   #6 (permalink)
kuduk

Yer: Ankara
Re: MCSE Eğitimleri

Alıntı:
aspcibertan tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Merhabalar,
MCSE+S+M eğitimi alarak sistem mühendisi olmayı planlıyorum. Fakat nette( ve forumda ) yaptığım ufak bir araştırmaya göre çok da gerekli olmadığı, internetten çalışarak sadece sınavlara para verip girerek de ünvan alınabildiği yazmakta.

Sadece görünüm için de sertifika almak şimdilik bana uygun gözükmüyor, bu yüzden de bu eğitimi sanırım ben kendim çalışarak yapacağım.

Bu konuda bilgili veya elinde döküman olanlar benimle paylaşabilir mi? (Eğitim, sınav vs vs vs)

Eğitim kurumlarından illa birine gitmem gerekiyor derseniz, tercihiniz ne olur, başka hangi firmalar var profesyonel olarak? ( netron ve bilge adama baktım, netrondan alacağım muhtemelen eğer eğitim almaya karar verirsem. )
ms egitimlerini ve sertifikasyonunu (7 senedir) uzun süre takip ediyorum. sertiikasyona ve hatta egitimlere sahip olmak 2003'e kadar ciddi bir anlam taşıyordu. ancak setifika sınavlarındaki soruları çözmek için çok ahlaki olmayan fakat sıklıkla tercih edilen bir model (braindump) geliştirilmesi bu sunavları ve hatta eğitimleri bir köşeye attı. tabi ülkemizde buna ek olarak bazı egitim kurumlarının maliyeti düşürmek için izlediği politikalarda tuz biber oldu.

esasen herhangi bir iş talebinde ms sertifikasyonunun yazılmasını doğru buluyorken, bunun bir pozisyon için aranan özellikler listesinde yer almasını ancak eğitim kurumları için anlamlı buluyorum.

braindump; bizimde sıklıkla başvurduğumuz soruları ezberleyerek bir sınava girmektir. birisi sizin adınıza çıkacak soruları özetlemiştir. bu notları okuduğunuzda ya da sınavı pratik yaptığınızda başarınız garantidir. bence eğer illaki sertifika almak istiyorsanız bu metodu jullanmanız sanırım mübah çünkü sorular oldukça saçma ve ürüne bağlı. örneğin "network analyzer ürünün tam sürümü hangi ürün cd si içinde gelir?". bu bilgi ancak ms satış görevlisi iseniz bir işe yarayacaktır.

eğer ki paranızı bu şekilde bence gereksiz bir ünvan için harcamak istemiyor iseniz yapmanız gereken şudur: ms'in türkiye'de şu an 5 sistem mühendisi seviyesinde destek gerektirmektedir:

windows 2003 (domain, dns, dhcp sunucu olarak)
windows xp (domain istemci olarak)
exchage server
isa server
SQL server (özellike yazılım geliştirmede optimizasyon yedekleme)

bu 5 ürünün planlama, kurulum, işletim, yedekleme, yedekten kurtarma işlemlerini sorunusz şekilde gerçekeştiriyor iseniz hedefinize ulaşmışsınızdır.

eğitim için harcayacağınız 5K ya yakın bir bedeli 2 istemci ve 2 sunucu olarak görev yapacak toplam 4 makineye (3 K'ya küçük bir labaratuvar kurabilirsiniz). bunun haricinde küçük bir switch, 20 metre kadar cat5-6 kablo, kablo pensesi, 20 ye yakın jack, ADSL modem, bir domain adresine ihtiyacın olabilir. bunlar sana bir miktar ağ teknolojilerinden de bilgi verecektir (yönlendirme, anahtarlama, kablolama, ADSL gibi). ya da ağ teknlofileri için Microsoft networking ya da bu konu cazip gelirse cisco'nun kurs dokümantasyonundan pdf larak faydalanabilirsin. işin bitince bu yatırımı gittigidiyorda satabilir veya hosting işine ucundan başlayabilirsin.

yazılımlar konusunda ise technet veya msdn aboneliği olan birinden yardım isteyebilirsin. veya bunları fiyatına gücün yetenini 1 yıllığına alabilirsin. bu pakatler ms in nerede ise tüm ürünlerini (pakete göre değişiklik gösterir) zaman sınırlamalı veya herhangi bir sınırlama olmadan 1 yıl boyunca yeni yayınlar ile birlikte sağlar.
kuduk şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin