Kuduk, modela her ikinizi zaman ayirdiginiz ve önerilerinizi esirgemediginiz icin tesekkür ederim. Önerileriniz dogrultusunda forumda son 1 haftadir bir takim degisiklikler yapmaya calisiyorum. Henüz hersey tam olarak oturmasa da, simdiye kadar yapilan degisiklikleri paylasip bu konuda diger kullanicilarin da fikirlerini almak isterim.
Cikis noktamiz ana sayfaya idi. Eski sayfa düzeninde icerik, 2 dikey tablo icerisinde yer aliyor, sayfa uzunlugu icerik ve yer alan görseller ile orantili olarak farkli boyutlarda olabiliyordu. Yeni sayfa düzeni icerigi 4 yatay tablo icinde paylastiriliyor. Bu düzen sayfaya sabit bir uzunluk kazandirmasi yaninda, ileri zamanda eklenebilecek yeni alt bölümler icin bu sistemin tekrarlanarak sayfa icerisine baglanma imkanini sunuyor. Kisaca yeni sayfa düzenine bakacak olursak;
- Birinci tablo Zoque hakkinda genel bir bilgi yaninda; makale ve gündem bölümlerinden son 5 konuyu,
- Ikinci tablo icinde forum, gündem ve makaleler bölümlerine son eklenenler konulari,
- Ücüncü tablo galeri bölümü hakkinda genel bir aciklama yaninda, sineme bölümünden konulari,
- Dördüncü tablo ise galeriye son eklenen görsel ve yorumlari iceriyor.
Bu sayede belirli bir kategori sistemi ile icerigi daha anlasilir ve sade bir sekilde sunmak hedefleniyor. Buna ilave olarak ana sayfayi, galeride yer alan calismalardan secme görseller ile zenginlestererek sirf metin icerik bir anayfa görünümünden kurtarmayi düsünüyorum: 728x60 boyutlarinda 4-5 calismanin bir
flash icin yayinlanmasi olabilir mesela.
Anasayfa düzeni ile ilgili olarak foruma da yansiyan birkac degisiklik ise, konularin arka zemin rengi beyaz olarak degistirilmesi oldu.
forum sayfalarina güncel konu basliklarina ilave olarak, son 1,2 ve 7 gün icinde eklenen mesajlara ulasim secenegi de eklendi. Ilgili baglanti yeni konular adli menü icinde yer aliyor.
Alıntı:
|
forum formundan yavaş bir geçiş ile acilen kurtulmak gerekmektedir...
|
Kullandigimiz yazilimin yeni versiyonunda
network özelligi eklenecegi belirtilmis. Ben acikcasi büyük bir merakla bu sürümü bekliyorum. Tüm komüniteye yeni bir heyacan katabilir.
Alıntı:
|
makalelerin altına sonradan eklenenler, genel bir tartışma havasında havanda su dövmeye neden olmaktadır. ayrı makaleler şeklinde sunularak zenginliği sağlayacak bütünleşik fikirler böylece heba olmaktadır.
|
Bu konu ile iligli olarak tam olarak ne yapabilecegimizi bilemiyorum. Sence isteyen makale yazarlarina, makalerine yorum ekleme özelligini kapatma secenegi mi sunmali yoksa yorumlari belli bir moderasyon sonrasi mi yayinlamaliyiz?
Alıntı:
|
ana safya özelleştirmeden uzaktır. çoğu fonksiyona ana sayfadan erişilebilir olduğunu daha henüz keşfetmekteyim. oysa toplamda 100 saatlik kullanım tecrübesini çoktan aştım.
|
Özellestirme konusu can alici bir nokta. Kullanici üye sayfalarini (
http://forum.zoque.net/usercp.php) özellestirerek, takip etmek istedikleri bölüm ya da konulari buraya ekleyebiliyorlar. Kasttettigin bu tarz bir sey mi? Diger yandan bununla ilgili olarak incelememi tavsiye edebilecegin sayfalar, siteler var mi?