Konu Başlığı: Hukuki sorun?
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 30.10.2007   #1 (permalink)
aspcibertan

Yer: KOCAELİ
Hukuki sorun?

Merhabalar.

freelancer olarak yaptığım bir iş vardı, yaptırmak isteyen kişi firma olmadığımdan sözleşme yapmak istemedi. ödemeyi de işi gördükten sonra ödeyeceğini söyledi. 3 taksitte anlaştık. örnek bir site gösterdi, 6 ay teklif verdim ve 2 hafta içinde lazım olduğunu söyledi, bazı özellikler olmayacağını söyledi, o özellikler yoksa tamam dedim.
kodlamada istediklerini yaptık ( 2 arkadaş çalıştık ), şablon çıkardık, demoyu gösterdik, görünüm hiç olmamış dedi, örnek gösterdiği sitenin aynısını istediğini söyledi, yasal olmadığını söyledik, bu konuda sözleşme isteriz dedik, tamam dedi ama atılan bir imza yok ortada, öncelikle örnek gösterilen sitenin görünüm olarak aynısı yapıldı, gösterdiğimizde aynısı olmuş, bu olmaz dedi, bu sırada 200 ytl ödeme yaptı bize. normalde 400 yapması gerekiyordu fakat şablonu başkasına yaptırabileceğini söyledik, 200 ytl de indirdik. ancak 200 ödedikten sonra şablonu da bizim yapmamızı istedi, biz de bir tasarımcı ile anlaştık, ödeme yapmadık fakat yapacağız ona ödeme, sonuçta bizim istediğimizi yaptı sayılır.
bu arada müşterimiz, ihale sistemi, dükkan sistemi eklemek istediğini söyledi,2 haftada yetişmeyeceğini söyledik, o da hazır kullanın yetiştirin dedi, tamamı ile ona özel kod yazdık biz ona. tabi bu sırada arkadaşın makine 2 kere servise gitti, benim makine de bir kere gitti, hala da düzelebilmiş sayılmaz; ben elimi yaktım , bunları da müşteriye ilettik hep. tabi istekleri ve aksilikler falan da üstüste gelince 1 ay kadar uzama oldu, kaybolan veriler de olunca sistemi 2 kere baştan yazmak zorunda kaldık diyebilirim, tabi bunun güvenlik testleri vs de var. şu an ise müşteri bizi mahkemeye vermekle tehdit etmekte, kodlar sitesine yüklendi, çıkan sorunlar düzeltildi ( bir sorunu sunucusu ile ilgili idi), şimdi ise tehdit ediyor mahkemeye vereceğine dair, ya 200 ytl yi yollayın diyor ya da mahkemeye hazır olun diyor.

arkadaş ile görüştüm , hakim tanıdığım var diyor fakat sulh ve ceza mahkemesindeymiş sanırım hakim, hakim bu konuda bize yardım edebilir mi? bir de nasıl bir yol izlememizi önerirsiniz.
aspcibertan şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin