Konu Başlığı: Hukuki sorun?
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 30.10.2007   #6 (permalink)
nurkan

nurkan's Avatar

Yer: ankara
Re: Hukuki sorun?

bu işe iki taraf açısından da bakıp objektif bir karar vermek için karşı tarafı da dinlemek lazım.
( karşı tarafın değil de sizin hatalı olduğunu düşünerek genelleme yaparak yazıyorum üstünüze alınmayın )

eticaret sitesi yapmak isteyen müşteriler genelde hepsiburada nın aynısı olsun der ama istedikleri aslında hepsiburada değildir. bu ne istediklerini bilmediklerinden çok, işe uzak olduklarından kaynaklanır ki"- ya bu o sitenin aynısı sonuçta bu bizim sitemizç. biraz farklı olsaymış keşke demiş. burada müşteriyi yönlendirecek olan işi yapacak olandır.

başınıza gelen talihsiz olaylardan da sizi sorumlu tutması yani bilgisayarınızın çökemesi vs. nedeniyle; "- ben anlamam kardeşim bana söz verdiğiniz tarihte istiyorum." demesi ikili ilişkilerinize bağlıdır. size anlayış göstermesini isteyebilirsiniz ama buna zorlayamazsınız.

Ücret konusuna gelince; sınırları kesin hatlarla çizilmemiş ücret herzaman rahatsızlık duyduğum bir konudur. İşi alana kadar - tamam abi onu da hallederiz basit, ya onlar zaten onun içinde geliyor deyip işe başladıktan sonra işin gerçek boyutunu anlayıp ek ücret talep etmek karşı tarafı huzursuz edecektir. ayrıca karşınızda işten anlamayan biri varsa , sizin her talebinizi kenidini kandırılıyormuş gibi garda çekip reddecektir. Sözlerin uçacağı için yazılı bir nlaşma olmadan işe başlamak iki tarafı da zor durumda bırakabilir.

hukuki açıdan birşey elde edebileceklerine ise açıkçası ben de inanmıyorum.
nurkan şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin