Alıntı:
aspcibertan tarafından gönderilen mesaj:
net alemini, çalışma prensiplerini bilmeyen biri ile karşı karşıya kaldım; uyarılarımızı da dediğiniz gibi garda alıp dinlemedi.
kodumu çalmışlar, eğer cumaya kadar avukatı aramazsa ben ihtarname gönderip dava açmayı düşünüyorum.
|
Bu tür sorunlarda senin kişi veya şirket olman önemli değil. Normal ticaret ilişkisi geçerlidir. Aranızdaki meselede yazılı sözleşme yok ama arada gidip gelen e-postalar da yasal açıdan delil sayılır. Bunların ne kadar geçerli olduğu ise nereden ve nasıl yollandıklarına bağlı.
Eğer olaylar dediğin gibi olduysa ve seni mahkemeye verecekse, korkma bırak versin. Ama sen onu mahkemeye vereceksen, o konuda iyi düşün. Çünkü işi zamanında teslim etmediğin için senin de sorumluluğun var. Mahkeme trafik kazası gibi suçu aranızda bölüştürecek. Ondan sonra karar verecek.
Bu arada mahkeme sürecinden önce Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan elindeki
ASP,
PHP, vs.. scriptleri kendi adına tescil ettir. Bu sayede mahkemede kodların sana ait olduğunu ispat etmen kolaylaşacaktır. Bundan sonra karşı tarafa çekeceğin bir ihtarnameyle durumu bildirmen de mahkeme öncesinde işine yarayacaktır. Bazen pençeleri göstermek kavgayı başlamadan bitirir. Ayrıca avukat seçimini iyi yap. Bilişim suçlarında elektronik olarak delil sunmak, sunucu kayıtlarını sunmak normal hukuktan farklıdır.