Yeniden selamlar,
Düsüncemi aktarabildigime sevindigimi belirtmek isterim. Zaman ilerledikce, kabul görmeye baslamis ancak olmayan bir cok seyle karsilasmaya basladim. Cogunu sadece hayretle izliyorum.
Alıntı:
kuduk tarafından gönderilen mesaj:
maalesef büyük gerçeği dikkate almıyorsun. cehalet mutluluktur. Ben de sizin gibi firmanın popülerliği kullanıken bu büyük yanlışı yapmasını izlerken, .tr tld sinin com, net, org üzerinden kullanılarak herhangi bir ambargo anında nasıl kullanılamaz bir ağımız olacağını ve her domain kaydı ile global com, net, org tescil firmalarına aktardığımız parayı bilerek mutsuzluğumu yaşıyorum.
mavi hapı iç ve mutlu bir hayat sür.
|
O kadar cok mavi hap ictik ki, vücudumuz bagisiklik kazandi.
Sayet tedirgin oldugunuz durum gerceklesirse, ki bir cok seyi altüst eder bu. Ilk önce ben sevinirim, bir ihtimal evet bir ihtimal temiz bir alt yapi kurmak icin vesile olabilir.
Sizin de bahsettiginiz gibi alaya alma vb seyleri zoque toplulugundan beklemedigim icin hem de böyle sorulari ya da serzenisleri kendi sitem ya da ciddiyetine inanabilecegim yerlerde paylasmayi yegelemeye calisiyorum sagolun.
Alıntı:
modela tarafından gönderilen mesaj:
@apiko özür dilesem yerine gelir mi herşey? Güzel bir tespit. Tebrik ederim.
|
Rica ederim modela, anlasilir olabildigime sevindim.
Alıntı:
mow tarafından gönderilen mesaj:
".tr" yerine ".com.tr" kullanılması tamamen "nic.tr" nin elinde olan birşeydir, kendi tercihleri bu yöndedir. bu konuda kimseye danışmak, para ödemek, hesap vermek gibi yükümlülükleri de yoktur.
Bu tip uzantılara ccTLD denir ve ICANN in bir kolu olan IANA isimli organizasyon işleri yürütür, daha fazla bilgiyi http://www.iana.org/ dan alabilirsiniz.
Bu bağlamda ben sizlerin ".tr" alan adı satılmaması konusundaki üzüntüsünü ve haykırışlarını anlayabilmiş değilim.
Elbette ttnetin yaptığı şey insanın içini kemiriyor fakat "ihmallere gitmesi" "hakkı alınaması" gibi kavramları anlayamıyorum ne hakkı neyin ihmali? veya bir hak / ihmal sorunu varsa bunun ttnet ile ne alakası var? onlar sadece sömürü yapmışlar o kadar gerisiyle bir ilgileri yokki, olamaz?
|
Baglanti adresini kaybettim, bir yerde okumustum nic.tr´nin gTLD olarak ".tr" satis hakkinin elinde bulunmadigi yaziyordu. Bu tabi ICANN´in elinde olan bir sey sanirim.
Akabinde ".tr" olarak yani Genel Üst Seviye Alan Kodu olarak uzantinin kullanima acik olmayisi sebebiyle olan üzüntüm; misal avrupalilar bu konu da istedigi gibi at kosturabilirken bizim niye ccTLD´in yaninda gTLD kullanamadigimizdir.
Yine misalen Almanya, Ingiltere, Fransa, Ispanya, Yunanistan ve hatta hatta Bulgaristan dahi bunu kullanma hakkina sahipken neden üzülmeyelim ya da sevinmelimiyiz ?
Bir konu da yanlis anlamissiniz, TTNet in hatasi veya onun yetkisi, alani dahilinde oldugu icin acmadim bu basligi. Bedavadan kendine pay cikardigi icin, olmayan sevleri varmis gibi (yeniliyorum) laf cambazligi ile kendine mal etmesini anliyamiyorum.
Alıntı:
fatihunal tarafından gönderilen mesaj:
Forumda konuyu görünce aklıma 2003 yılında okuduğum şu haber geldi.
Türkiye’deki alan adlarının belirlenmesi üzerine iki yıldır çalışan domain Name server (DNS) Çalışma Grubu, yeni bir sistem geliştirdi. Buna göre jenerik isim uygulaması kaldırılarak, 9 yeni alan adı uygulamaya girecek. Böylece 13 olan alan adı yeni alan adlarının eklenmesiyle 22’ye çıkacak. Bunlar dışında diğer yeni alan adlarından “ web.tr” ve “av.tr” için yıllık ödeme 15 milyon, name.tr, bel.tr, pol.tr ve tel.tr alan adları için ise yıllık ödeme 5 milyon lira olarak belirlendi. Sistem, 26 Mayıs Pazartesi günü kullanıcıların hizmetine girecek. Yeni DNS sistemi "https://www.nic.tr" adresinde çalışmaya başlayacak. Sistem hazırlık amacıyla bugün saat 17.00’de hizmet vermeyi durduracak.
http://arsiv.zaman.com.tr/2003/05/22/haberler/h15.htm
|
Haberi burada bizimle paylaslatiginiz icin tesekkür ederim fatihunal.
Konuya istirak edip, bilgilerinizi ve düsüncelerinizi paylastiginiz icin kendi adima tesekkür ederim. Konu ilk basta bir firma´nin ucuz
reklam yöntemini elestirmek olsa da, sonralari esasen isin köküne inildiginde ucuzlugun en basta oldugunu görmeme vesile oldu.