View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 09.11.2007   #4 (permalink)
ugursamsa

ugursamsa's Avatar

Yer: İzmir
Görsel: 1
Re: PR Guncellenmesi ve Ilginc Sonuclar

Dilinin İngilizce olmasının artısı vardır diye düşünüyorum.

Google pagerank değerini belirlerken sadece backlinklere bakmıyor. Bunu bir çoğumuz biliyoruz. Söylediğiniz siteler xhtml, CSS, vb.. standartlara uygun kontrol ettiniz mi acaba? Bir de aklıma takılan bir nokta var. Bu siteyi siz nereden biliyorsunuz? Yani az-çok tanınan bir site mi?

www.burhanaltintop.com bana ait bir domain. Bu domain geçen yıl ilk güncellemesinde pagerank 5 değerini aldı ve son güncellemeye kadar bu değeri korudu. Son güncellemede 3'e düştü. İlk pagerank değeri 5 olduğunda sınırlı sayıda linki vardı (3-4). Ve bu linklerin pagerank değerleinin hiçbiri 4 veya üstünde değildi. Tabi son güncellemede kriterler biraz değişti. Onun için güncel bir örnek vermekte fayda var. Bana ait bir diğer domain 2 tane backlink ile pagerank 3 değerini aldı. Bu linklerden biri burhanaltintop'dan diğeri de yeni açtığım blogumdan. Yani etkisi az olacak domainler.

Sonuç olarak Google pagerank değerlerini hesaplarken elbette backlinklere bakıyor ama bunun değeri yükseltmede ya da düşürmede ne kadar etkili olduğunu bilemiyorum.