Köşeyi dönmek veya kişisel tatmin için basiretsizliğin, beceriksizliğin ve kolaycılığın iş ahlakımızı kemirişini esefle izliyorum. Bu arada sektörün küçük ticari girişimleri de, sınırlı kaynaklarını bu beceriksizliklerin ve cahillerin verdikleri zararı tazmine harcıyor.
Yüzsüzlükten olsa gerek, internetin her türlü etkileşim ortamında bu iş öğrenmek için yıllarını ve onbinlerce dolarını harcayanlardan bilgi, emek ve içerik hortumlanıyor, emiliyor ve hatta kopyalanıyor. Bir de iç huzurlarını sağlamakta kullandıkları savunma mekanizmalarını bakir beyinleri ile size kusmaları yok mu, hele iç burkan yardım isteyişleri veya beceriksizliklerini programlara, iş sahiplerine veya kullandığı araçlara atmaları insanı çıldırtıyor.
Örneklerini burada da görüyorum;
yurtdışında neredeyse 1/10 fiyatına reseller almayı bilip, teknik destek istemeyecek kadar yabancı dili olmayan tek kişilik dev barındırma hizmeti sağlayıcı,
bir makale okuyup 3 satır
SQL yazamayacak süper ötesi
ASP programcıları,
eposta ile kibarca izin istemekten bihaber beyfendi
forum editörleri,
başkasının fotoğraflarını kendi sitelerinde portföy hazırlayan canavar tasarımcılar.
Bu insanlar size ne kadar tahammül edecek bilmiyorum ama ben bundan sonra sizi burada ifşa edeceğim. Şimdiden hazırcı-kopyacı elinize sağlık.