Benim Vista tecrübelerimde de hemen hemen aynı sıkıntılar geçerli.
Bir kere bu güvenlik önlemi biraz abartılmış ve görsele kaçıyor.
Vista benden içinde MS nin
dijital imzasi olan bir uygulamayi çalıştırmak istediğimde güvenlik uyarısı veriyorsa, bazı şeylerin yolunda gitmedii ap açık ortadadır.
Vista fazlası ile sistem tüketiyor.
Sanırım buradaki mantık bir bilgisayarda Vista dışında birşeyin barınmaması.
Ayrıca küçük bir bilgi vereyim.
Gereksiz yere sistem tüketiyor diye kapattığınız o kenar çubuğunun aslında kapandığından emin olun.
Kenar çubuğu uygulamasını göresel olarak kapattığınızda görünen birşey oladığı, ve üzerindeki uygulamalar çalışmadığı için sistem raahtladı diye düşünüyorsunuz.
Ama yanılıyorsunuz. Kenar çubuğunu kapatığınızda sistem bunu ekranın altına alıyor. Yani durum cubuğunun altında, ekranda görünen alanın dışına konumlandırıldığından farketmiyorsunuz. Tabii sistem kaynakları yine güme gidiyor, zira kapanan bişreyler yok.
İşi basitleştireceğine iyice karmaşık hale getiren kontroleri mevcut.
Sistemime JDK kurdum, doğal olarak en son doc paketini indirip JDK nin içine açacaktım.
Vista .zip doslarının içinde kalsor gibi hareket etmenizi sağlıyor. Ama ne yazık ki hiç pratik bir yöntem değil.
Ek bir
program kurmadan Vistadan doc.zip içerisindeki dosyaları gösterdiğim klasöre açmasını istedim.
Bana 8 Saat (Evet 8 Saat) süre verdi. Her halde bir yanlışlık var dedim ve beklemeye başladım. 15 dakika onra süre 4 küsür saate inmiştii, ve daha dosyaların %10'u bile kopyalanmamıştı.
Elimin altındaki WinRar ile dosyaları istediğim klasöre açmam 10 dakika bile sürmedi.
Bağımlı olduğum bazı windows tabanlı programlar yüzünden kullanıyorum.
Ama bazı saçmalıkları devam ederse her halde XP ye geçmem gerekebilir.
Eğer bağımlılğım olmasaydı çoktan Linux'a geçmiştim.
NOT : Üzerinde Ubuntu Linux kurulu bir PII 350, 186MB RAM li emektar bir
bilgisayarım var.
Şimdiye dek gık demedi.
dijital makinemi baülarım tanır. Yazıcımı takarım tanır,
flash diskimi tanır.
Üzerinde her tür uygulamayı çalıştırırım, hem ofis paketlerini (Ki open office .org un Java motoru ile sisteme nekadar yük bindirildiği malum) hemde
grafik programlarını kullanırım. Gıkını çıkarmaz.
E niye kendime işkence edeyim?