Merhaba,
Youtube konusunda gelişmeler var. Yakın zamanda youtube
video ölçülerini arttırdı. Buna göre videolar maximum 320x240 ölçülerinde değil, 640x480 ölçülerinde olabiliyor.
CamStudio videolarının youtube'da kullanımı konusunda testlerim devam ediyor. Ben de bazı videoları youtube'a koymayı düşünüyorum. Bunun nedeni youtube'un getireceği fazladan ziyaretçiler ve youtube'un herkese tanıdık gelmesi.
Şu ana kadar divx, xvid, mpeg 4, gibi farklı seçenekler üzerinde durdum. Bir de lossless codec dediğimiz bazı codecler var. Bunlar avi formatını hiç
veri kaybetmeden sıkıştırıyor. Bunların içinde en ünlü olanı msu lossless
video codec. 1/10 oranında sıkıştırma yapıyor. Ancak onu youtube kabul etmedi, diğerleri ise yeterince kaliteli olmadı.
Şu ana kadar bulduğum en verimli yöntem camstudio ile standart kayıt yapıp (
Microsoft video 1 codec ile) sonra bunu FLV formatına dönüştürmek. Download.com'dan indirebileceğiniz "any
video converter" isimli
program bu işi iyi yapıyor. Youtube zaten videoyu FLV formatına çevirecek. En iyisi önceden çevirip öyle göndermek çünkü dosya ölçüleri çok küçülüyor ve neye benzeyeceğini önceden görebiliyorsun.
Bu arada virtualdub ile çok kolay bir şekilde videolarda kesme, ekleme, ölçülendirme yapabiliyorsun. Ayrıca videonun wav dosyasını virtualdub ile çıkarıp sonra audacity ile değişiklik yapıp sonra geri koyabiliyorsun. Bu şekilde fon müziği eklemek veya konuşmalarda temizlik yapmak mümkün. Ben kayıt sırasında
bilgisayarın speakerlarından kayıt yapıyorum. Bu özellik camstudio 2.5'te yok ama 2.0'da var. Click sesleri ve diğer sesler kaydediliyor. Ardından konuşmaları görüntüye monte edeceğim.
Camstudio konusunda youtube için ideal ayarları bulursam burada yazarım. Bu arada önceden bahsettiğim wink isimli programla yeni bir
video yaptım. Wink akıcı videolar için çok uygun değil ancak bazı programların nasıl çalıştığını göstermek istediğiniz videolar için ideal.
Adobe'un captative
programına %100 alternatif bir
program wink. En son yarattığım wink videosu sadece 1.5 mb.
Bu sayfada ilk link.
flash olduğu için ve küçük olduğu için kendim host ediyorum.
bilgisayar kullanıcılarının %96'sında
flash plug-in zaten varmış.