Merhaba arkadaşlar;
Sizden bir konuda hem yardım hemde destek bekliyorum. 9 ayın sonlarına doğru "www.kadikoy.gen.tr" isimli alan adını
www.nic.tr adresindeki "Silinen Alan Adları Listesi" n de görmem sonucu konuda hakkında bir inceleme başlattım kendi çapımda.
- Alan adı 14.09.2006 tarihinde kayıt edilmiş
- Bitiş tarihi 14.09.2007 ve bu tarihten sonra alan adı politika gereği eski sahibi tarafından alına bilmesi için 2 aylık bir duraklama dönemine giriyor
- Fakat yine incelemelerim sonucu
www.nic.tr ' nin anasayfasında bulunan 'Duraklatma dönemi hakkında!' başlıklı ve '19.09.2007' tarihli duyurudaki açıklamalar sonucu 2 aylık duraklama döneminin 3 aya çıkarıldığını fark ettim.
- Yaptığım telefon görüşmeleri sonucu düşüncelerimin teyidini aldım. Yani alan adını 14.12.2007 tarihinden sonra sahibinden başka kişilerin tahsisine açılacaktı.
- Sonra beklemeye ve her zaman görebileceğim yerlere bu konu hakkında notlar yazmaya başladım unutmamak için.
- Fakat 14.11.2007 gecesi saat 23.30 civarında tekrar sorgulama yaptığımda her şey yolunca olduğunu fark ettim. Aradan bir 50 dakika geçtikten sonra yani 00.20 sularında domainin bir başkası tarafından kayıt edildiğini fark ettim.
- Beynimden vurulmuşa döndüm. Nasıl olurda bu isim daha günü gelmeden tekrar kayıt edilebilirdi?
- Ertesi gün
http://www.nic.tr/index.php?USRACTN=RIACT adresindeki "Bilgi Edinme Kanunu" gereği "Bilgi Edinme Başvuru Formları" bölümündeki "MS Word Dosyaları" ndaki "Gerçek Kişiler İçin" formunu indirdim ve doldurup nic.tr'nin iletişim bölümündeki faks numarasına faksladım.
- Aynı gün "Destek & Yardım" bölümünden konu açıp faks içeriğini aynen orada da yayınladım.
- Fakat faksın üzerinden 2 gün geçmesine rağmen ne bir faks nede internetten bir cevap gelmedi. Ayrıca anasayfadaki duyurunun değiştirildiğini fark ettim. Yeni bir cümle eklenmişti: "Uygulama, 18 Eylül 2007 tarihinde hayata geçirilmiştir."
- Sıcağı sıcağına olayı soğutmadan çözmek adına 16.11.2007 tarihi Cuma akşamı saat 17.20 sularından nic.tr'yi arayıp şuan yıllık izinde olduğunu sonradan öğrendiğim Selim beyle görüştüm ve konuyu tekrar anlattım. Konu hakkında detaylı bilgisinin olmadığı fakat faks'ın ulaştığını ve ismimden dolayı beni tanıdığını söyledi. Yetkili birilerinin orda olmadığını bana yasal bir yazıyı detaylı bir şekilde Pazartesi günü ulaştıracaklarını söylediler. Telefonu kapattım ve beklemeye başladım.
- 19.11.2007 tarihi Pazartesi saat 15.30 civarında tekrar nic.tr'yi arayıp olayı tekrar anlattım. Bir süre beni beklettikten sonra cep telefonumu ve ofis telefonumu aldıktan sonra biz sizi arayacağız dediler.
- Bekledim arayan olmadı. Bu gün yani 20.11.2007 Salı günü saat 16.00 suları civarı tekrar aradım ve biraz sert bir şekilde bir cevap istediğini ifade ettim. Bir süre sonra telefonum 2 kez aranmış fakat başka bir yerde olduğumdan dolayı telefonu duymadım. Sonradan ofis dışında olduğum için cevap olarak bir faksın geldiğini öğrendim ve nic.tr'yi tekrar aradım. Nöbetçi olduğunu öğrendiğim bir bayan çıktı telefona ve faksın ulaşıp ulaşmadığını sordu. Teyidi aldıktan sonra, aynı faksın elektronik olarak e-posta adresime gelmesini talep ettim. Fakat yöneticisinin bu konu ile ilgilendiğini belirtip bunu şuanda yapamayacağını, yarın gün içinde gönderebileceğini söyledi.
- Sonuç olarak "www.kadikoy.gen.tr" alan adı bir başkası tarafından yapılan yanlış duyuru sonucu kayıt edildi. Bu alan adını alabilmek için kurduğum bir ekip bile vardı -ki buda şu şekilde olacaktır;"6 adet
bilgisayarın olduğu ofisimde 14.12.2007 tarihi saat 23.30'dan sonra nic.tr sitesine girecektik ve 00.00 saatinden 5 dakika önce başlayarak alan adını almak için sorgulama yapacaktık. Nihayetinde bu alan adını bir şekilde alıncaya kadar belkide sabaha kadar deneyip alacaktık."
- Amacımız bu
site üzerine bir proje oluşturup gelir elde edebilmekti. Bunun için bir kaç seçeneğimiz vardı; -Firma portalı, -Kadıköy tanıtım sitesi vb. gibi.
- Hem maddi hemde manevi olarak mağdur duruma düştüm ve gerekirse dava açıp yasal haklarımı savunacağım. Bolca şahidim mevcut.
- Aşağıdaki eklerde duyurunun önceki hali ve haber verilmeksizin değiştirilmiş hali mevcut. Bu konuda yapılan olayı objektif olarak değerlendirip, yasal haklarım hakkında avukatıma danışmadan bilgi sahibi olabilmem için yorum yapmanızı rica ediyorum.
- Yarın faksta yazan bilgiyi buraya ekleyeceğim.
Saygılar
Hasan Aytekin