BYK Windowed/Windowless
HTML elemanları ile ilgili bilgim vardı. Zaten bu şekilde yaptığım araştırmalar hep senin de vermiş olduğun Joe King makalesine çıkıyor.
iframe Shim denen bir metot bu ama malesef benim durumumda işe yaramıyor. "Window mode element" dediğinde bilmediğim bir yöntem olduğunu düşünerek sevinmiştim ama hevesim kursağımda kaldı.
IE 5.5 ile beraber
iframe'ler Windowed özelliğini kaybederek Windowless oldular. IE 7 ile beraber de SELECT elemanı windowless oldu. Projede IE 6 ve 7 kullanılıyor. Normal şartlar altında
iframe'lerin problem çıkartmaması lazım. Fakat burada ters giden bir şeyler var. O da şu.
iframe elemanına kaynak olarak
XML gösterdiğinizde nedendir bilinmez windowless yapısını kaybediyor. Windowed bir elemanmış gibi davranıyor.
iframe Shim metodu da malesef bu uygulama için yeterli değil. Çünkü menünün gözükmeyen taraflarında transparanlığa ihtiyacı var. Eğer style.filter ile transparanlık vermeye kalkarsak tüm menü transparan oluyor,
iframe'in ALLOWTRANSPARENCY özelliğini kullanınca bu sefer de windowed elemanları kapama özelliği kayboluyor.
Yardımlarınız için teşekkürler. Alternatif çözümler arıyorum şu an. Bir tane çözüm alternatifi önümde ve yüksek ihtimal biraz uğraş sonucu işimi görecek.