Merhabalar.
Şu sıralar bir bilgisayarcı için
web sitesi yapacağım. Yapacağım sitede;
1. Ürün tanıtımlarının yapılacağı bir elektronik ticaret sistem (sadece satış işlemi olmayacak),
2. Mevcut müşteriler ve/veya potansiyel müşteriler ile olan ilişkiyi internet üzerinden takip etmek için bir crm sistemi, bu sisteme müşterilerin sorular sorup-cevap bulabileceği bir ticket sistemi de entegre edilecek,
3.Ticket sisteminden gelen sorularla oluşturulmuş bir genele açık destek bölümü,
4. Bilgisayarlarında kullanabilecekleri programların tanıtımlarının yapıldığı ve indirme linklerinin olduğu download bölümü,
5. Bir forum bölümü,
6. İnsan kaynaklarını yönetebilmek için bir HRM sistemi
bölümleri olacak...
Bu siteyi yapmak için
Drupal kullanmayı düşünüyorum. Nedenine gelince;
Drupal kullandığım
CMS'ler arasında bana göre oldukça esnek ve güçlü bir
CMS. İçerik yönetiminden üye yönetime kadar bir çok bölümü kullanışlı bir yapıya sahip. Zorlukları yok değil tabi. Özellikle yeni başlayanlar için oldukça zor gelebilir. Bazen bazı işlemler için de direk kodlara müdahale etmek gerekiyor.
Gerekli olan eklentiler içinse;
1. Elektronik ticaret sitemi için UberChart modülünü kullancağım sanırım. Biraz inceledim. Kullanışlı bir modüle benziyor,
2. CRM için SugarCRM ile CiviCRM arasında kaldım. Sugar'ı daha önce kullandım. Yabancı olmadığım bir sistem ama CiviCRM'de Drupal'in yapısına uygun bir sistem sanırım.
3. Drupal'de FAQ diye bir modül buldum sanırım onu kullanacağım.
4. Drupal'de bir download yöneticisi modülü yok. Entegre edebileceğim bir download yöneticisi sistemi biliyormusunuz? Ya da cck, views ve /veya panels modüllerini kullanarak bir download yöneticisi yapısımı oluşturayım.
5. Drupalin içinde ki forumu kullanacağım.
6. Üzerinde çok düşündüğüm diğer bir alan. OrangeHRM diye bir sistem buldum. Bunu kullanmış olan var mı? Tavsiye eder misiniz?
Bölümlerle ilgili görüşlerinizi iletirseniz sevinirm. Teşekkürler.