Hasan bey,
Öncelikle geçmiş olsun diyorum. İlgili alan adını; kadikoy.gen.tr yi alan benim. Kadikoy bölgesinde doğmuş büyümüş; irili ufaklı birçok projede yer almış biri olarak Kadikoy.gen.tr üzerine gösterdiğiniz hassasiyeti de çok iyi anlayabiliyorum çünkü aynı hassasiyete ben de sahibim.
Aynı şekilde güzel bir proje yapılacağına da hiç kuşkunuz olmasın.
Alan adını almadan önce sizin gibi ben de o ilgili haberi okudum, hatta emin olabilmek için birkaç gün önceden hangi domainlerin düştüğüne bakarak ne zaman düşeceğini iyice belledim.
Ben de o haberi okumasam sizin gibi bir ay sonrasını bekleyecektim. Ancak hatırladığım kadarıyla bununla ilgili e-posta gönderimi de oldu nic.tr tarafından.
Nic.tr yine iyi çalışıyor bence. Hataları da yok değil mi var tabii ki. Zamanında .gen.tr furyası vardı yine, o arada nic.tr antirobotik
form koydu sözüm ona fakat ilgili kutuya hiçbirşey yazmadan anti robotik geçilebiliyordu. Bu nedenle aralarında illerin, çok önemli jenerik isimlerin olduğu birçok domaini başkasına kaptırdık. Çünkü alan adı düşer düşmez başkası tarafından alınıyordu. Neyseki şimdi onu düzelttiler.
Ama olan bize oldu, çok önem verdiğimiz .gen.tr alan adları talan edildi. Bir yere bende şu şu .gen.tr ler var, proje yapacağız denildiğinde aldığımız cevap şu oldu:
".gen.tr ile tutumuş kaç tane
site var?"
Bu neden oldu çünkü alan adlarını alanlar hiçbir amaç için bunları kullanmadı. Kullananlar da adam gibi işler yapmadı üzerlerine. Türkiye ile ilgili rahatlıkla alınabilecek 1-2 uzantı var. En karizmatik olanı da gen.tr ler, fakat ilk 500
site arasında topu topu birkaç
site var .gen.tr uzantılı. Neyse konu uzadıkça uzuyor ama benim .gen.tr lerle ilgili görüşüm budur en azından onu söylemek istiyorum. Bu görüşten tabii ki kadikoy.gen.tr ve diğer domainlerim de pay alacaklar.