View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 14.12.2007   #1 (permalink)
mrcha0s

mrcha0s's Avatar

Yer: Moskova
Neden TR lokasyonlu sunucular ?

Merhaba bir cok webmaster hosting alirken sunucu lokasyonunun Turkiye olmasini istiyor. Acaba neden ozellikle Turkiye lokasyonlu sunucular tercih ediliyor ben kendi capimda bir kiyaslama yaptim eger sizde dusuncelerinizi belirtirseniz sevinirim.

Oncelikle Turkiyedeki sunucularda lag 20 ms iken yabanci sunucularda 200 ms oluyor bu bir avantajdir yalniz websitesi acilirken veya bir email gonderilirken kullanici bunu ne boyutlarda hisseder bilmiyorum.

Turkiye lokasyonlu sunucularin en buyuk artisi bence yurt disi cikislarinda bir sorun olsa bile sunucunuza yerli kullanicilar ulasabilcek. Ote yandan ithalat veya ihracat yapan bir firmaysaniz yani yabancilarla email trafiginiz varsa bu emaillerin hic biri size ulasamiycak.

Buyuk hosting firmalari disinda ki bu buyuk hosting firmalarinin hic biri fiyat konusunda yabanci firmalarla rekabet edemez, kucuk hosting firmalarinin bunlarin fiyatlari genelde yabanci veya hosting lokasyonu yurtdisi olan firmalarla ayni seviyede internet baglantilari sadece bir metro ethernet hattindan olusmaktadir. Yani hat koptugu taktirde minnimum 6 saat kesinti demektir.

Benim aklima gelenler bunlar sizde goruslerinizi belirtirseniz sevinirim.

Selamlar...
mrcha0s şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin