View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 29.12.2007   #1 (permalink)
apiko

apiko's Avatar

Yer: Stuttgart
bir site nin baska sitelerin arama sonuclarinda konu olmasi zararlimidir ?

Baslik yazma konusunda kararsiz kaldim. Umuyorum anlasilir yazarim.

Uzun ugraslarla ufak bir projeyi hayata gecirmek adina bir site olusturdum. Konusunda yerel agirlikli olmak üzere yabanci kisi, kisilerin, türlerin yoruma dayali, bilgi iceren konular olusturmaya basladik.

Acilan basliklar ve konularin bir cogunda Türkce ve diger dillerde alternatifi olmadigini belirtmek isterim. site isim olarak olmadik yerlerde de duyrulmamis olsa da, Google da alan adini aramaya kalktigimda olmadik sitelerde basliklarimizin ve icinden bir parca yorumun alindigini gözledim. Bu altintilari yapan ne oldugu belirsiz siteler de envayi cesit bu sekilde alinti var. Biraz daha arastirinca, o sitelerde site ici yapilan aramalarin arama sonuclarinda ciktigini ve bunun Google´in site iceriginde gecmis gibi algiladigini farkettim. Yani bu arama yapilan siteler bir acayip, cöplük gibi duruyor. Benim siteme gerek pagerank olarak ya da baska nedenlerden zarar verebilir mi ?
Ayrica link vererek bazi baslik ve iceriginde kismi yaziyi alarak yayin yapan bir siteyi de kesfettim. Önlem ya da izlemem gereken bir yol var midir ?

Mesaj apiko tarafından 31.12.2007 (12:48) yeniden düzenlendi.
apiko şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin