View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 30.12.2007   #14 (permalink)
tolginho

Yer: İstanbul
Re: Neden TR lokasyonlu sunucular ?

Neden yurtdışı kötü diye soranlara şu şekilde cevap veriyorum:

" Eviniz Anadolu yakasında, işiniz/okulunuz Avrupa yakasında olduğunu düşünün. Her gün sabah ve akşamları yoğun trafik içinde evinize gidip geliyorsunuz.

Yurtdışı sunucularda da olan aynen bu. İnternet trafiğinin yoğun olduğu saat aralıkları da belli hergün. Özellikle bu aralarda yurtdışına giden internet köPage Rankingümüzde trafik kilitleniyor.

Bu trafikten etkilenmemek için işinizi yani sunucuyu evinize yakın bir yere getiriyoruz, böylece kronikleşen trafik sorununuz ortadan kalkıyor".

Telekom'un ağlardan sorumlu mühendisleriyle de görüşmelerim oldu birkaç kez, sorunun olduğunu kendileri de kabul ediyorlar. Hele ADSL'in 4 kat hızlandığı(!) dönemde çok kötüydü.

Yerel hosting şirketlerine gelince o konuda güzel gelişmeler var. Ancak yeni yasalar gereğince artık hosting şirketleri lisanslanacak ve sorumlulukları da yasayla belirlendi. Şu anda piyasada şirket dahi olmayan hosting sağlayıcıları var. Bu firmalar yeni yasalar iyi uygulanabilirse ortadan kalkacaklar ya da sisteme adapte olacaklar.

Kötü hizmet veren firmalar yüzünden arada iyi olanlar da güven kaybına uğruyor. 9 senedir çalıştığım pozisyonlar gereği çok sayıda hosting firmasını gözlemleme şansı buldum.

2008'in özellikle ikinci yarısından sonra piyasanın toparlanmaya başlayacağını sanıyorum.
tolginho şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin