Konu Başlığı: PAYPAL Turkce
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 03.01.2008   #2 (permalink)
BYK

BYK's Avatar

Yer: Ankara
Görsel: 8
Re: PAYPAL Turkce

Vezne ve Ödeme sitelerini hiç duymamıştım. Belki de reklama ayıracak yeterli bütçeleri olmamamıştır zamanında. Böyle bir sistemi Türkiye'de uygulamanın başlıca zorluğu vergi yükünün çok fazla olmasından kaynaklanır bence. Şöyle ki ben aynı bankada hesabı olan bir arkadaşıma hiçbir ek ücret ödemeden para aktarımı yapabiliyorum ancak böyle bir site hem çalışmak için aktarılan miktardan pay alacak hem de bunu vergilendirecek, bu yüzden çok cazip görünmedi bana.

Ancak aktarılan paradan vergi alnıması Paypal'de olduğu gibi kurumsal ve bireysel müşterilere göre ayrılıp bireysel müşterilere vergi şartı konmazsa ki bankalarda olmadığına göre size de böyle bir yaptırımda bulunamazlar gibi geliyor sistem çalışabilir.

Tutulması için üyelik işlemlerinin pratik ve anlaşılır, parasal işlemlerin de yine kolay ve pratik olması büyük önem taşıyor. Ayrıca çeşitli yaratıcı ve pratik ek hizmetler de(örneğin yakın zamanda Paypal oradaki hesabınıza bağlı olan sanal bir kredi kartı numarası oluşturma hizmeti başlattı) siteyi öne çıkaracaktır.

Başlangıçta Türkiye pazarını hedefleyip ufkunuzu geniş tutarsanız, hele ki bu konu üzerine yeni bir kaç güzel fikriniz de varsa neden olmasın diyorum

Fotoğraf Sergim - www.fototonik.com/madbyk@gmail.com/Denemeler
BYK şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin