Konu Başlığı: PAYPAL Turkce
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 04.01.2008   #6 (permalink)
erdinç

erdinç's Avatar

Yer: Londra
Re: PAYPAL Turkce

Merhaba,

Ben 2004'ten beri Paypal kullanıyorum. Zaten zoque'ta da Paypal hakkında epey yazı yazdım. Paypal ile yapılabilen bütün işlemleri Türkiye'den yapabiliyorsun. site Türkçe değil ama olsun. Birazcık İngilizce ile kullanabilirsin. Paypal'ın kendisi varken başka bir servis kullanılmaz. Kısa zaman öncesine kadar Paypal'da biriken parayı Türkiye'den çekemiyordun ancak artık bu kısıtlama kalktı. Aşağıdaki görüntüyü az önce Paypal sitesinden aldım.

Paypal benzeri başka ödeme sistemleri de var. Örneğin moneybookers böyle bir sistem. Moneybookers çok bilinen bir sistem olmasına rağmen Paypal'ın %1'i bile olamaz. Paypal sadece iki İnternet kullanıcısı arasında para alışverişi için kullanılmıyor. Tam aksine bu şekilde kullanımı toplam kullanımın %20'sini geçmez. %80 oranında Paypal sitelerde kullanılıyor. Örneğin ben hosting ve domain işlemlerimde hep Paypal kullanıyorum. Ayrıca ebay'de Paypal kullanıyorum. Ebay girdiği ülkelerde tahmin edilemeyecek kadar yaygınlaşmış durumda. Zaten Paypal bir ebay firması. Herkes ebay'de birşeyler alıyor veya satıyor.

Eğer gittigidiyor ebay sistemine entegre olursa, yani Türkiye'deki kullanıcı aynı sistem üzerinden başka ülkelerle alışveriş yapmaya başlarsa ve ebay aramalarında Türkiye'deki ürünler (gittigidiyordaki ürünler) çıkmaya başlarsa zaten Paypal'ın ne kadar vazgeçilmez olduğunu asıl o zaman göreceksin. Ebay kullanan herkesin bir Paypal hesabı var ve ebay'in olduğu ülkelerde neredeyse İnternet kullanan herkesin bir ebay hesabı var.

Onun dışında kredi kartı bilgilerimi vermek konusunda güvenemediğim küçük sitelerde Paypal kullanıyorum. Paypal ile rekabet edebilecek herhangi başka bir ödeme sistemi, örneğin moneybookers, öncelikle web sitelerinde yaygın olarak kullanılabilmesi gerekir.

Paypal web sitelerine kolayca entegre edilebiliyor. Paypal sitesinde biraz gezersen ücretsiz shopping cart konularına bakabilirsin. Zaten o nedenle pek çok site Paypal ile ödeme kabul edebiliyor ama çok az site Paypal dışında alternatif bir sistem kabul ediyor. Bunlar çok teknik konular.

Son bir yıldır Google checkout yaygınlaşmaya başladı. Onu da kullanıyorum. Kredi kartı bilgini vermeden İnternette alışveriş yapabiliyorsun. Yani aynı Paypal gibi. Fena değil.

Paypal'ın arkasında ebay olduğu için bu kadar yaygın kullanılıyor. Google sadece alışveriş için sınırlı olduğundan ve kişiler arası para aktarımına imkan vermediğinden biraz geride kaldı ama ne de olsa sonuçta bir Google hizmeti. O da yavaş yavaş yaygınlaşıyor.

Eskiden froogle olarak bilinen şimdilerde ise Google ana sayfasında shopping olarak geçen bir özellik var. Yani fiyat karşılaştırma özelliği. Bu sistem yine Türkiye'de pek bilinmeyen ama aslında çok yaygın olan bir sistem. Orada Google checkout entegre edilmiş durumda. O nedenle Google hiç bir şey yapmasa bile gittikçe yaygınlaşıyor.

Paypal'da üç çeşit hesap var. Kendi sitende Paypal ile ödeme kabul edebilmek için ikinci veya üçüncü hesap düzeyine geçiş yapman lazım.
Ekli Dosya(lar)
Dosya Uzantısı: gif paypal.gif (7.6 KB, 49 defa görüntülendi)

Mesaj erdinç tarafından 04.01.2008 (20:27) yeniden düzenlendi.. Açıklama: resim ekleme
erdinç şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin