Burada farkli bakis acilarini gormek benim icin cok iyi oldu. Benim dusuncem ise soyle;
internet siteniz uzerinden odeme almak icin (urun veya servis satisi) oncelikle bir firma kurmalisiniz herhalde bir firma kurulum masraflarida (500-1000 YTL) arasidir tabi ofis goster vs bunlar icin yapilcak masraflardan bahsetmiyorum. Daha sonra bir banka ile anlasip v-pos almalisiniz ki sifir bir firmayada kolay kolay verceklerini zannetmiyorum. Isin
internet kisminada gelince SSL destekli bir
hosting alip v-pos kutuphanelerinizi kurup
internet uzerinden satisa baslayabilirsiniz. Tabiki fatura kesiceksiniz ona gore vergileriniz olusucak ve bu muhasebesel islemleri tutmasi icin bir muhasebeci ile anlasicaksiniz aylik 100 YTL den az da alicagini zannetmiyorum. Soyle dusununku siz satisa basladiginizda belki ilk aylar hic bir sey satamiycaksiniz daha sonrada bukadar cok masrafi cikarticak kadar satisiniz olmiycak. Normalde gidip
Paypal dan bir account acarsiniz ve odemeleri
Paypal uzerinden kabul edersiniz.
Paypal in bugune kadarki en buyuk dezavantaji ise Turkiye deki banka hesaplarina para transferi yapamamasiydi. Gorunen oki oda kalkti. Bu benim icin iyi bir haber degil

Herneyse benim aklimda olan ise tamamen
turkce bir
site, odeme islemi sirasinda sadece bizim siteye yonlenicek 3D Secure ile odeme alinicak (kredi karti sahteciliginin onune gecmek icin) ve kullaniciyla yapilan anlasmaya gore para hemen veya 30 gun valorlu olarak kullanicinin banka hesabina aktarilcak. Calisma mantigi, kurulum ve kullanim olarak siteyi oldukca basite indirgiycez ayrica populer shopping cart yazilimlari icinde destek vericez. Hani
Paypal a rakip olmak gibi bir amacim yok sadece turk kullanicilara servis verebilcek bir
site hazirlamak...