Konu Başlığı: PAYPAL Turkce
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 05.01.2008   #8 (permalink)
erdinç

erdinç's Avatar

Yer: Londra
Re: PAYPAL Turkce

Eğer bir sitede kredi kartı ile ödeme kabul etmek istiyorsan bunu Paypal ile yapabileceğin doğru ancak Paypal yerine geçebilecek herhangi başka bir sistemin aynı işi görebileceği doğru değil.

Ben amazon'dan alışveriş yaparken kredi kartı bilgilerimi veriyorum çünkü o siteye güveniyorum. Küçük firmalardan alışveriş yaparken Paypal kullanıyorum çünkü Paypal'e güveniyorum ama küçük sitelere güvenmiyorum.

Eğer Paypal değil de başka bir sistem kullanıyor olsalar yine alışveriş yapmam. Tabii Google checkout olursa sorun değil çünkü Google'a da güveniyorum.

Bu işin arkasında çok güvenilir büyük bir kurum olmadıktan sonra binlerce kişinin senin kuracağın sisteme üye olup koşa koşa kredi kartı bilgilerini vermelerini bekleyemezsin. O nedenle bu iş yürümez. Ayrıca o bilgiler çalınırsa o işin içinden kolayca çıkamazsın.

Bir de Paypal'ın karşılaştığı en büyük sorunlardan biri kredi kartı sahteciliği ki özellikle Türkiye'de yaygın bir suç. Ekonomik suçlara onlarla orantılı ekonomik cezalar gelmedikçe Türkiye'de bu tür suçların azalması zor.
erdinç şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin