View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 09.01.2008   #1 (permalink)
mrcha0s

mrcha0s's Avatar

Yer: Moskova
Arama Motorlarina Kayit Servisi

Merhaba,

Bildiginiz gibi arama motorlarina kayit servisi veren yuzlerce site var. Bunlardan bazilari cok iyi bazilari ise vasat. Kimi arama motorlari yuzbinlerce arama motoruna kayit yaptiklarini soyluyor kimileri ise milyonlarca ve benim bildigim kadariyla hepsi bu isi otomatik yazilim ile yaptiriyor. Ne yazikki en populer arama motorlari ise boyle otomatik kayitlari kabul etmiyor, hatta bu tur kayitlari engellemek icin korunma yontemleri uyguluyor. Benim ogrenmek istedigim sey;

- Siz bu tur bir servis hic kullandiniz mi ? Kullandiysaniz nereden ?
- Kayit servisi veren en iyi siteler hangileri ?
- En basit kayit servisi ortalama ne kadar olmali ?
- turkce arama motorlarina kayit servisi veren firma var mi ?
- Manuel kayit yapan firmalar var mi ?

Bu mesajin internet ve is bolumu ile ilgisi ne derseniz ? Bende bu tur bi kayit servisi veren bir site hazirlamak istiyorum ama yuzbinlerce arama motoru yerine en populer arama motorlarina ve dizinlere kayit yaptirmak istiyorum siteleri ve otomatik kayitlara karsi korumasi olan yerler icinde manuel kayit sistemini uygulamayi dusunuyorum. Toplamda 200 kadar kaliteli (populer) arama motoru ve dizin cikardim. Bunlarin %90 ninda otomatik kayitlara karsi cesitli onlemler var. Bu yuzden ben bunlara manuel kayit yapan bir servis sunmak istiyorum. Manuel kayit i nasil yapcan dersen o benim problemim Asagida sitenin calisma prensibini anlatan bir yazi ekledim. Eger gorus ve dusunlerinizi iletirseniz sevinirim.

Sistem Nasıl Çalışıyor ?

1. Siteniz için uygun bir plan seçip "satın al" a tıkladığınızda ilk önce sizden iletişim bilgileriniz istenir. Burada önemli olan size ulaşabilceğimiz bir e-mail adresi ve telefon numarası girmenizdir. Ayrıca fatura bilgileriniz de istenir. İstenilen bilgileri girdikden sonra "İleri" ye yıklayarak ikinci adıma geçersiniz.

2. İkinci adım da sizden siteniz hakkında bilgi istenir. Sitenizin başlığı ve adresi doldurulması zorunlu alanlardır. Opsiyonel olarakda sizden sitenizin tanıtımı ve siteniz ile ilgili anahtar sözcükler istenir. Bunları doldurmanız zorunlu olmasada TAMKAYIT operatörleri için faydalı olucaktır. Siteniz ile ilgili bilgileride girdilden sonra "İleri" ye tıklayarak bir sonraki adıma geçersiniz.
3. Bu adımda sizden satın almış olduğunuz plan için ödeme yapmanız istenir. Güvenli ödeme sayfamızda kredi kartınız ile ödeme yapabilirsiniz. Kredi kartı bilgileriniz sistemde saklanılmamaktadır. Ödeme işlemi tamamlandıkdan sonra size işlem takip numarası verilir. Bu numara ile yapılan tüm işlemleri adım adım takip edebilir. Arama Motorlarına Kayıt Raporuna ulaşabilirsiniz.
4. Başvurunuz alındıkdan sonra 24 saat içinde operatörlerimiz size kayıt işleminde kullanılcak verileri kontrol etmeniz için bir onay e-mail i gönderir. Bu aşamada operatörlerimiz sizden sitenizde bazı değişikler yapmanızıda isteyebilir. Bu değişikliler tamamen sitenizin arama motorları için optimize edilmesi ile ilgilidir. Size gönderilen e-mail deki adresi ziyaret ederek onay verdikden sonra arama motorlarına kayıt işlemi başlar.
5. Arama motorlarına kayıt işlemi onay alındıkdan sonra 24 saat içersinde tamamlanır. İşlem tamamlandıkdan sonra size Arama Motorları Kayıt Raporu gönderilir. Örnek raporu buradan görebilirsiniz.