View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 18.01.2008   #13 (permalink)
scriptMan

scriptMan's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 14
Re: Sun Microsystems MYSQL'i satın aldı

Alıntı:
cgencer tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
anlayamadığım, sun'ın neden MySQL'i ticari bir ürüne dönüştürme kaygısı gütmeniz... böyle bir yazı mı okudunuz, sun MySQL'i satın almış deniyor, şirket bazında. ama MySQL'i ticarileştirecek gibi bir yazı görmedim ben. zaten MySQL'in ticari versiyonu vardı, ama herkesin kullandığı versiyon hiç bir zaman ticari olmadı ve olabileceğini de hiç sanmıyorum. ne de olsa dünyadaki hosting şirketlerinin büyük çoğunluğu MySQL desteği vermekte. sun da MySQL'in bu derece yaygın olmasının bilinciyle almıştır MySQL şirketini...
Belkide babasının hayrına 1 milyar dolar vermediğini düşünüyor olmamızdan olabilir, yada biz 1 milyar dolar verip aldığımız bir yazılımdan karşılığını almayı bekleriz SUN'ı da öyle sanıyoruz.. Kim bilir 'belki'

Benimde anlamadığım, insanların kaygılarını dile getirme özgürlüğü ile ilgili saplantınız Ticari bir ürüne dönüştürme kaygısı var diyen demiştir (ki bende öyle düşünüyorum) sizce yoksa yok dersiniz olur biter.

Bence SUN open source'a çok destek vermiş, başarılı projelere ve ürünlere imza atmış bir firma olmasına rağmen; en kilit ürünü JAVA benim için hantal ve işe yaramaz bir programlama dilidir.

Bu bağlamda MySQL'in bundan sonra SUN tarafından 'güncellenecek' olması benim kafamda "acaba performans düşer mi" sorularını uyandırıyor.

Bir başka arkadaşımızda, büyük ve kurumsal bir firmanın yüklüce bir miktar ödeyip aldığı yazılımı aleni yada gizliden gizliye tekelleştirme yoluna sokmak, ücretli hale getirmek gibi kaygıları olduğunu dile getiriyor

Sanırım bu doğal öyle değil mi sayın cgencer? buna hakkımız var diye biliyorum ben.