Alıntı:
elik tarafından gönderilen mesaj:
merhaba,
arkadaşlar, nixcon ile organik yada başka bir şekilde hiçbir bağım yok ve bende sizler gibi fiyatlarını ve bant genişliği konusundaki çözümlerini internetten takip ediyorum. ben kendi sunucumu başka bir datacenter'da barındırıyorum.
bu israil, arap vs. yazılarınız kafamı karıştırdı, sadece bilgi edinmek amacıyla sormak istiyorum.
nixcon kimdir?
nasıl oluyorda türkiyedeyiz deyip bu kadar ucuz fiyata bant genişliği satabiliyor?
israil, arap, hack olayı nedir?
bu firmaya tamamen yabancıyım, isimlerini sürekli duyuyorum, iyi ve kötü yönde, burada da adı geçince sormak istedim.
|
Nixcon la alakalı Google dan çok sayıda bilgi edinebilirsiniz.
Bandwith olayı Türkiye 'de sürekli yanlış anlaşılıyor.
En önemlisi alt yapı sağlayıcısı size band sınırlaması koymuyor ki DC ler müşterilerine band sınırlaması koysun. (band sınırlaması koymak DC lerin katma değerli olarak para kazanma tekniklerinden biridir.)
Bunun yanı sıra Türkiye 'de birisi 2000 Gb Band sınırlaması verince veya sınırsız deyince adamı topa tutuyorlar.
Band olayını Kotalı
ADSL gibi düşünebilirsiniz.
1024 Mbps lik bir hattı tam dolulukta kullansak aylık ortalama 320 GB download yapabiliriz. Ama
Telekom 4 GB bw veriyor. Aslında sistem böyle işliyor.
Verilen bandwith ten hız olayını bulmak çokta mantıklı değil.
Örneğin insanlar genellikle şöyle hesaplıyor;
Anlık 512 kBit/sn den de aylık toplam GB'a şöyle gidiyorlar;
1 sn. de maksimum 512 kBit,
yani aşağı yukarı saniyede 0.5 MBit,
60 ile çarpın dakikada 30 MBit,
60 ile çarpın saatte 1800 MBit,
24 ile çarpın günde 43200 MBit,
30 ile çarpın ayda 1296000 MBit,
megabyte'a çevirmek için bölün 8'e 162000 MB,
bölün 1000'e aşağı yukarı aylık 162 GB.
512 kb ile ayda 162 GB
1024 kb ile ayda 324 GB
2048 kb ile ayda 648 GB
4096 kb ile ayda 1296 GB
5120 kb ile ayda 1620 GB
6144 kb ile ayda 1944 GB
Bir datacenter sunucuya 2000 GB band sınırı koyarak size 512kbps hatta 256kbps hat bile verebilir

2000 GB band verince illa 5-6 mbps hattınız olacak diye bir şart yok.
Nixcon da sınırsız band verebilir. Bir başka firmada. Bu gayet normal bir durum. Sınırsız band demek DC nin tüm hattını %100 siz kullanıyorsunuz demek değil

Neticede sunucu başı veya havuz bir bağlantıdan sunuculara hız dağıtılır. Bu iş böyle işliyor.