View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 25.01.2008   #3 (permalink)
ssonmez

ssonmez's Avatar

Yer: Şehr-i İstanbul - Kıtaların Busesi
Görsel: 104
Re: Bloglarda Eski Yazıları Hayatta Tutmak

Aynı sorunu daha bin konu olmadan yaşadım. İnsan emek harcayıp cidden uzun sürede bir makale yazınca 25. sayfada unutulmasına üzülüyor. Bir de onu okuyacak kişilere faydası da olabilir.

Bu nedenle Güneşin Tam İçinde için kategori mantığını iyice oturtup siteyi bölümlere ayırdım. 26 bölüm olduğunda ve her birinde de 13 konu olunca okuyucu otomatik olarak 200 - 300 konuya sadece başlığa tıklayarak ulaşıyor. Geriye doğru sayfa çevirmesi gerekmiyor bile eğer sadece bir sayfa geri giderse ve tüm kategorilerde bunu yaparsa 600 konuya kolayca ulaşabiliyor. Ancak tek anasayfa modelinde bunu yapabilmek için sürekli geri gitmesi lazım ki bir süre sonra dikkatleri dağılıyor ve yorulup sıkılıyorlar..

İkincisi rastgele yazıları mesela 10 tane tutup önermek çok iyi. Böylece bir harmanlama gibi sürekli yazıları öne getirirsin.

Sen pek sevmiyorsun biliyorum ama Tusul, Oyyla, Webiket gibi artık eskisinden daha çok okunan sitelere isteyenin yollaması için düğmeleri belirgin şekilde ekleyebilirsin.

Bir de ben, en sevdiğim ve en detaylı konulara görsel düğmeler koydum. Dosyalar diye bir başlıkla.

En çok okunan konular yapabilirsin.

100 altın makale yaptım. En sevdiğim 100 makaleyi tek bir yazıda linkleriyle verdim. Böylece okuyucu daha iddialı olan o yüz tanenin olduğu sayfayı favorilerine ekleyip sık sık kaldığı yerden okuyor.

Yazılar içinde geriye dönük link mutlaka kullanıyorum ben daha önce bahsetmiştim gibi.

Son olarak eski sayfalara daha kolay erişim için şu anda senin sitenin altında 1 2 3 .... 140 gibi rakamlar var ya, bir de combobox içinde açılır yaparsan adam diyelim, öylesine bir de 55. sayfaya bakayım diyerek tıklayabilir. Hem bu SEO içinde ek bir bağlantı olur gibi geliyor bana.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar
ssonmez şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin