View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 26.01.2008   #26 (permalink)
mrcha0s

mrcha0s's Avatar

Yer: Moskova
Re: Neden TR lokasyonlu sunucular ?

Alıntı:
türkiyedeki buyuk hosting firmaları dediğiniz yurtdışındaki hosting fiyatlarına yakın olanlarından bir kaç örnek verebilirmisiniz
Merhaba,

Cevabimi tamamen kendi izlenimlerime dayanarak veriyorum o yuzden dogrulugu tamamen gorecelidir. Turkiyedeki buyuk hosting firmasi dedigimde yurt disindaki gibi datacenter inda on binlerce server barindiranlarla kiyaslamiyorum. Turkiye sartlarina gore nispeten buyuk hosting firmalari.

Bence buyuklerden hosting isini ciddi olarak yapan Doruk.net var ne yazikki onlarin fiyatlari yuksek kaliyor.
vt.com.tr bunlarda ciddi calisan bir firma ama yine fiyatlari yurt disindaki firmalara gore yuksek kaliyor.
Fiyat bazinda yarisabilcek benim bildigim natro.com.tr tampaket.com niobeweb.net var.
Tabi bunlarin datacenterlari ne buyuklukte bilmiyorum. Onu disinda kurumsal agirlikli firmalar var ISNET SUPERONLINE BORUSAN Telekom gibi onlarinda fiyatlari piyasa sartlarina gore pahali hizmet kalitelerini bilmiyorum. Aslinda bir servis saglayicinin servislerini denemeden verilere bakarak yorum yapmak ne derece dogru bilemiyorum. Cunku nixcom diye bir firmadan bahsediliyor forumlarda, iste 10MBIT hat veriyoruz yazmislar onun disinda verdikleri serverin ozellikleride baya yuksek ve ayrica windows isletim sistemi plesk panelden bahsediyorlar fiyat ise 200 YTL civarinda simdi dusunuyorum bu adamlarin odedigi aylik lisans kirasi bile 50 EUR civarinda iken 10MBIT dedicated hat veriyorsan zaten onun icin minimum aylik 300 YTL odemen gerekiyor eee sen bu isi yapip para kazanmamam mumkun degil peki ozaman bu 10MBIT i kac kisiye paylastiriyorsun bu paylastirdigin kullanicilardan birinin sitesinin yuku fazla olsa digerinkilerden yiycek veya iste internetin kullaniminin en yogun oldugu saatlerde butun siteler kasilcak. Simdi hosting alirken direkt fiyata bakip alicaksaniz hic durmayin en ucuz fiyat en yuksek kapasiteye atlayin ama iste uygulamada olay farkli oluyor. Demekki bu su kadar alan bu kadar para olayi biraz kiyaslamak icin yetersiz hatta aldatici bir kriter durumunda. Ayni sekilde paylasimli hosting aliyorsaniz hostinginiz bulundugu makinanin CPU ve RAM kaynaklarininda ne kadarinin kullanildigi onemli. Xenon islemcili 4gb ramli bir serverdan bahsedelim. Kimi firma var bu serverda 100 site barindirir, kimi var 500, kimi var 2000 in birde bu barindirilan sitelerden biri cok fazla kaynak yiyorsa server kasilir durur. Hostingcilerin over cell dedikleri olaya geliyor nasolsa verilen limitlerin tamamini hic kimse kullanmaz diye kapasite uzerinde satis yapiliyor.

Konuyu iyice dagittim toparliyorum. Ozet olarak paket ozellikleri ve fiyat orani baz alinarak yapilan kiyaslamalar yaniltici oluyor. Bence once ihtiyaclar belirlenip bu ihtiyaclar dogrultusunda bir arayis yapilmasi gerekli. Benim sitem turkiyede bulunmali, veya usa de gibi sonra ben destege cok ihtiyac duyarim turkce destek olsun, 24 saat olsun, telefonla olsun gibisinden bir yaklasimla veya benim sitemde cok fazla query calisiyor iste cok fazla search yapiyorum ram, cpu yuksek olsun. En sonunda 214319847GB alan 2947621746TB bandwith, 238974284 email hesabi belirlenmeli .