View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 29.01.2008   #1 (permalink)
gasbardi

Yer: Sakarya
MSSQL veritabanını hostinge gönderme işlemi nasıl yapılıyor?

İyi günler, 4 gün önce ACCESS den MSSQL e geçiş yaptım, veri tabanımı oluşturdum, localde çok güzel çalıştırdım, kodlarımı düzenledim, sitemi çalıştırdım, fakat hostingime bir türlü gönderemedim.

Hostingimin plesk yönetim paneli elimde var, veritabanları kısmından bir veritabanı oluşturdum, kullanıcısını oluşturdum, DB Webadmin linki ile açılan sayfada hiç bir işlem yapamıyorum, sayfa bir türlü açılmak bilmiyor, eğer buraya ulaşabilirsem neler yapabileceğim hakkında en ufak bir fikrim de yok ama.

Asıl sorunum SQL server Enterprise Manager ile hostuma ulaşabileceğimi ve veri tabanını upload edebileceğimi öğrendim, Enterprise Managerda "New SQL server Registration" başlığı altında ilerledim, server adresi olarak hosting firmamın verdiği "195.87.101.92" şeklindeki IP adresini yazdım, SQL server Authentication seçeneğini seçip oluşturduğum kullanıcı adını ve şifremi yazdım, bağlan dedim fakat "SQL server yok veya erişim engellendi diye hata alıyorum"

hosting firmamdan bağlantı için ip adresini istediğimde SQL baglantisi yaptiginiz bilgisayardan daha onceden SQL erisimi icin guvenlik duvarinda tanim yapilmamissa bize sabir ip adresinizi de iletmeniz gereklidir
şeklinde bir yanıt geldi.

İki gündür bu bağlantıyı oluşturmak için çalışıyorum, okumadığım döküman, bakmadığım forum kalmadı diyebilirim. Yardımcı olacak biri varsa çok sevineceğim.
gasbardi şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin