TC Kimlik numarası konusunda bir zorunluluk yok. Zaten pek çok firma istemiyor. Böyle bir gereklilik sadece Türk vatandaşlarına satış yapılabilmesi sonucunu doğurur ki o nedenle böyle bir uygulama olmaz. Ayrıca TC Kimlik numarası diğer bazı önemli bilgilerin bulunması için faydalı bir bilgidir. İnternet kullanıcılarının TC Kimlik numarasını orada burada vermeleri ileride başlarına daha büyük sorunlar açılabileceği anlamına geliyor. Örneğin biri sizin adınıza banka kredisi kullanabilir veya kredi kartı alabilir.
Daha geçenlerde bir şebeke yakalandı. Bankamatiklerin önünde buldukları bankamatik fişlerinden yola çıkarak kişilerin banka hesaplarından para çekmişler. Vergi dairesinde bir tanıdıkları varmış gerekli bilgilerin bir kısmına oradan ulaşmışlar. Her türlü kişisel bilgiyi her sitede vermek iyi fikir değildir. O bilgilerin korunacağını nereden bileceksin.
Ayrıca benim karşılaştığım olayda isimtescil'e herhangi bir ödeme yapmadım. Onlardan herhangi bir
domain satın almadım. Ödeme bilgileri ile üyelik bilgileri uyuşmuyor diye bir problem söz konusu değil o nedenle.
Sorumluluğun müşteriye ait olduğu konusunda haklısın. Ancak,
"ileride bu domain hesabı başkası tarafından ele geçirilirse asıl sahibini bulmamız zor olur. O nedenle biz bu domain hesabını iptal edip içerideki domainlere el koyuyoruz" gibi bir mantık geçerli değil.
Burada asıl olup biteni küçük ayrıntılarla gölgelememek gerekiyor. Olup biten şey şu:
Çok ayrıntılı kişisel bilgiler isteyen isimtescil.net bu bilgilerin doğruluğu konusunda aşırı agresif davranıp içerideki domainlerinize el koyabilir. Benim başıma bu geldi. O nedenle bu firmayı tavsiye etmiyorum. Olay budur. Müşteriyi itip kakan böyle agresif bir ticaret anlayışı bana uymaz.