Ben de zaten domaini alıp linki koymanın asıl olan iş olduğu, domaini almadan linklemenin ya da "
domain almadan link koyarsam" daha iyi olur demenin bir anlamı olmadığını anlatmaya çalıştım.
Alıntı:
|
Yani 3 gün önce linki verdiniz, domaini bugün aldınız, Google da link verdiğiniz sitedeki linki zaten 3 gün içinde farketti. Dolayısıyla domain aldığınız gün indekslendiniz gibi bir durum bence.
|
ile demeye çalıştığım ise,
AloneKingin dediğinin ancak hakkaten domaini -nedense- bir süre sonra almaya karar verdiğinizde linki daha önceden koymanın "belki" bir işe yarayabileceğini anlatmaya çalışmaktı. Yoksa esas olan domaini sonra almak değil tabii.
Örn : Ben kredi kartımın limiti dolduğu için aklıma gelecek herhangi bir alan adını en erken 5 gün sonra alabiliyorum. Ama bir anda aklıma bir alan adı geliyor, bakıyorum boş. Kendi kendime düşünüp diyorum ki:
"example.com isimli siteye bu alan adını link koyayım; çünkü example.com'un elimdeki istatistiklerine göre 5 gün de bir Google bot geliyor. Alan adını 5 gün sonra alabileceğim zaten. E dolayısıyla adresi aldığım gün link koysam öyle bir ihtimal var ki 5 gün daha bekleyeyim Google bot gelsin diye. O zaman ben de şimdiden linki koyayım, zaten 5 gün içinde geliyor Google, tam ben domaini aldığım zaman indekslemiş olur."
Demem o ki, ancak böyle bir durumda adresi önceden linklemek bir ihtimal işe yarıyor olabilir. Yoksa en güzeli gidip adresi alıp link vermek tabii. Çünkü diğer türlü dediğim gibi
Google'ın linki "ölü" bir link olarak değerlendirmesi de mümkün.
Bilmem anlatabildim mi