View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 30.01.2008   #28 (permalink)
mow

Yer: İzmir
Re: isimtescil.net'ten uzak durun

Konuda geçtiği için söylüyorum, kimlik numaranızı hiç kimseye vermemelisiniz, her türlü sahtekarlığa kurban gidebilirsiniz. Bu şirketlerin insanların falanın filanın ayıbı değil devletin ayıbıdır.

Hiçbirşey olmasa bile, bu arkadaşların güttüğü mantıkla, kredi kartı ile alışveriş yaptığınız ve TC kimlik numaranızı isteyen her iki siteye bu bilgileri verdiğiniz takdirde bu sitelerden herhangi birinin sahibi diğer sitedeki hesabınızı ele geçirebilir. Bunun yerine "unutmayacağınız bir numara, Ehliyetin son 5 hanesi, TC kimlik numarasının ilk 3, son 3 hanesi, babanızın adının ilk 2 harfi" gibi şeyler beraberce de sorulabilir, böylece hem farklılaştırılmış hem de çalınma potansiyeli en aza inmiş olur.

site sahipleri, bu sorumlulukları üzerine almamalıdırlar, hem kendileri için inanılmaz riskli hem de kullanıcı için en yüksek seviyede riskli. Bunun yerine topu başkasına / başka sisteme atarak kullanıcının kendi güvenlik önlemini kendisinin alması çok daha uygun. Misal e-maili ele geçirildiyse veya cep telefonu ele geçirildiyse bu firmayı ilgilendirmemeli.

Konu hakkında ise, firmanın hem whois protection verip (yani whois bilgilerini kendi üzerine alıp) hem de kullanıcı bilgilerini 100% doğru olmasını isteyen bir yaklaşım azıcık abes gibi Madem bu bir zorunluluk ve madem iyi niyetlisin o zaman kapatacağın yerde gizle değil mi?

Alıntı:
7- isimtescil “icann accreditation” işlemlerini tamamlamış direkt domain yazma yetkisine sahiptir......
Bunun kanıtı var mı acaba? Ben göremedim, gözden kaçırmış olabilirim.

Alıntı:
b) Türkiyede çalıntı kart kullanım oranı çok yüksek. Bunun önüne geçebilmek içinde kesinlikle üye olurken verilen bilgiler doğru olmak zorundadır. Yoksa hergün onlarca çalıntı kart işlemi yapılıyor. Malesef biz bir group insanımız konu internet olunca hak, hukuk, hırsızlık gibi konularda herşeyi mübah görüyor.
3D secure diye bir ödeme yöntemi daha var ve bu yöntemle chargebackler visa/mastercard veya her ne ise onlara yansıyor, firmaya yansımıyor.
mow şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin