Konu Başlığı: Hosting için fikir
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 03.02.2008   #4 (permalink)
aspcibertan

Yer: KOCAELİ
Re: Hosting için fikir

Aylık 1 milyon varsa günlük ortalama 30-35k tekilden bahsediyorsunuz ki, bir host asla kaldırmaz. BYK'nın dediği gibi dedicated çözümlere yönelmelisiniz.
Dedicated, makina ve hat şirketten sağlanır. Firma donanımsal yatırım yaptığı için minimum 1 yıllık sözleşme isteyebilir.
Co-location, makinayı siz alırsınız, hattı şirket verir. Aylık sözleşme yapabilirsiniz.

www.rh.com.tr, www.teklan.com.tr, www.sh.com.tr (haklarında birkaç tuhaf yorum okudum), www.speedlayer.com (tr sunucuları rh bünyesinde, yurtdışı sunucuları bildiğim kadarı ile hollanda, hollanda bu aralar revaçta; forumda da benim yönlendirmem ile speedlayer den sunucu alan arkadaş var, o size iyi ve kötü yönlerini daha iyi ve objektif anlatır) tavsiye edebileceğim şirketler. Nixcon'dan uzak durun, Google ve forumda araştırırsanız anlarsınız.

www.gridtelekom.com var, ama küçük şirketleri pek sevmezler, büyük şirketler müşterileri olunca küçükler biraz dışlandı; ama dc leri güzel.

Yurtdışı lokasyon sunucuları pek tavsiye etmem ama ucuz oldukları da bir gerçek. Örneğin ABD lokasyon, Almanya lokasyon, Hollanda lokasyon sunucuları araştırabilirsiniz. Abd çok ucuzdur ama ping süresi de uzun sürebilir, denedim; pek tavsiye etmem. Almanya lokasyon genelde Netdirekt sunucularıdır; ttnet in ise Frankfurt noktası aşırı derecede berbat olduğundan 700 ms ping bile görebilirsiniz, Almanya lokasyondan çok çektiğim için geçen senelerde, yurtdışı ile asla çalışmam ( büyük konuşmayayım ama öyle). Hollanda bu aralar revaçta olduğundan önerdim, oldukça da iyiler ama test etmedim.
Yurtdışı neden kötü? Verimerkezleri mi kötü? Alakası yok, tamamen ttnet'in yatırım yapmaması sorun. ( Tabi yurtdışındaki havuz bağlantı olayı iyi değil, tr den özel hat kiralamak daha iyidir.)

Asıl önemli nokta, sunucu aldıktan sonra makinede sadece siz barınacaksınız, kendi bilgisayarınız gibi kullanabilirsiniz bir nevi; fakat datecenterler aksini belirtmediği sürece network sorunları harici hiçbir sorunla ilgilenmez, ki dedicated veya co-lo bunu gerektirir.
Sunucu yönetimi hakkında bilginiz yok ise, bilgisi olan arkadaşların veya internet siteleri sana yardım edebilir; ya da datecenterlerin bayilerini araştırarak managed dedicated sunucu alabilirsiniz.

ekleme: kendi evinde bilgisayarını sunucu yap da kendi evinin içinde ulaşamazsan ttnet'e saygılarını iletirken görmek istemeyiz
İlk Maliyet yüksek olur, çünkü yazılım lisansları vs var, ama sonrasında rahat edersin. Tabi sitenin de kendini döndürmesi lazım, her ay cebinden örneğin 10 ytl vereceksin ama site bunu kazandıracak düzeyde mi?