View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 26.02.2008   #1 (permalink)
esadrenaline

Yer: İstanbul
Turkcell çıldırdı mı? Bir günde 3.000 YTL lik internet kullanımı mümkün mü?

Merhaba,
2 ay kadar önce cep telefonumdan yararlanarak bilgisayarımı internete bağlayabilmek için bir adet Nokia 6300 telefon satın aldım ve Turkcell internet ayarlarımı yaptıktan sonra başarılı bir şekilde bluetooth ile bilgisayarıma bağlayarak internete erişebildim.

Üstüne bir de 10 MB lık bir pakete abone oldum ve cepten internet kullanmaya başladım. Tabii hızı ve mobil olabilme özelliği dolayısıyla 10 MB birkaç günde tükendi ve daha yüksek bir pakete abone olmak istediğimi söylediğimde Turkcell bana ancak bir abonelik paketimin süresi bitince yeni bir abonelik paketi açabileceğini iletti. Yani paketimdeki veri kotası tükenmesine rağmen, paket bitiş süresi olan 1 aylık süreyi beklemem gerekiyormuş.

Bu saçmalığa peki dedim ama internet kullanmaya devam ettim. Sonunda ne mi oldu, aylık faturam 440 YTL geldi. Buna da peki dedim, belki ben acemiyim bu konuda dedim ve bu ayki fatura dönemimdeki güncel borç bilgisini öğrenmek için istek gönderdim. Gelen cevapta 4.777 YTL yazıyordu. İnanılmaz!

Hemen telefona sarılıp Turkcell'i aradım, uzatmayayım, bana bu dönem içerisinde 1 günlük internet kullanım bedelimin 3.059 YTL ( Üç bin ellidokuz- üç milyar elli dokuz lira) olduğunu söylediler.

İşin içine iyice girdiğimde şunu gördüm ki, geçen ayki faturamda 256 MB internet kullanmışım ve bunun karşılığı olarak 246 YTL internet kullanım bedeli ödemişim.

Peki bu durumda 246 x 12 Yaklaşık olarak 3.000 YTL yapıyor doğru orantılı bir hesap yaparsak 256 MB x 12 = yaklaşık 3 GB veri yapıyor. Telefonla internete bağlanarak 1 günde 3 GB lık veri indirmiş olmam sizce mümkün mü?
Bence tabii ki değil. Peki Turkcell çıldırmış olabilir mi?
(Mantıklı ve yardım edici çözüm önerilerinizi bekliyorum)
esadrenaline şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin