Selamlar,
Son yazdığım 15 Ocak'tan beri gerçekleşen kayda değer iki satış oldu:
domain adı, satış fiyatı, satış tarihi, açık arttırmaya katılanların sayısı :
emeklilik.com, $7800, 22.01.2008 , 23 kişi
basari.com, $4140, 09.03.2008, 49 kişi
Her iki domainin satışı da namejet.com sitesinde gerçekleşti. Her iki
domain de süresi dolup sahibi tarafından uzatılmayan ve bilinmeyen nedenlerle düşmeye bırakılan domainler. Arada ucuza giden ufak tefel domainler de oldu. Örneğin kasko.net 177, ihbar.com ise 221 dolara satıldı.
Basari.com'un açık arttırması birkaç saat önce bitti. Ben iyi bir fiyata gideceğini düşünmüştüm. Bana kalırsa ucuza gitti. İki domaine yakından bakınca farklı kategorilerde olduklarını görüyoruz. Belki onun etkisi olmuştur veya başarı kelimesindeki Türkçe karakterler basari.com'u olumsuz etkilemiş olabilir. Kesin bir şey söylemek zor. Kesin olan bir şey varsa o da şu ki, katılımcı sayısı oldukça yüksek oluyor.
Namejet'in yeni uygulamasına göre açık arttırma sırasında teklif verenler rumuz kullanıyor ve bu rumuzları görebiliyoruz. Böylece farklı açık arttırmalarda aynı isimleri görünce kim o isimleri ne kadar iyi takip ediyor fark edebiliyorsun. Bazı yüksek büteli alıcılar en olmadık Türkçe isimlerde bile karşıma çıkıyor. Ben araştırma yaparken Türkçe domainleri kaçırmamak için kendi geliştirdiğim listeleri ve bir
bilgisayar programını kullanıyorum. Anladığım kadarıyla aynı şekilde arama yapan başkaları da var. Yoksa o domainleri bulmaları imkansız.
Bir haber daha var ancak onu birkaç gün sonra vereceğim.