ben de bundan 1.5 yıl kadar önce world of warcraft'a takılıp kalmıştım. 5-6 ayımı yoketti resmen. kendimce çözümü yapmayı sevdiğim fakat
bilgisayar oyunlarının aksine fiziksel hareket, yani enerji harcamamı gerektiren ve aynı zamanda zihnimi de meşgul edecek şeylere yönelmekte buldum. böylelikle hem aklımı oyundan uzaklaştırabildim, hem de aklıma geldiğinde genellikle umursamayacak kadar yorgun oluyordum. benim için çözüm gitar oldu (inanın günde 2-3 saat, bazen daha fazla zaman gitar çalmak insanı fevkalade yorabiliyor

). benim bu şekilde oyundan uzaklaşmamdan sonra bir diğer arkadaşım da kendini spora, temelde ağırlık kaldırmaya ve koşmaya verdi ve şu an ikimiz de oyundan gayet vazgeçmiş durumdayız

.
işin en güzel yanı ise oyunu oynamak yerine yaptığımız şeylerin bize birşeyler katması - oyunun aksine! şu an gitara hakimiyetim beni tatmin edecek seviyede, arkadaşımsa baklava dilimlerini sayıyor

bu da sanırım beyindeki ödül mekanızmasını harekete geçiriyor ki oyun artık aklıma bile gelmiyor
bol şans