View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 10.03.2008   #12 (permalink)
erdinç

erdinç's Avatar

Yer: Londra
Re: Acronis True Image Yedekleme Sorusu

Selamlar,

Benim C sürücüsünde kullanılmış alan 12 GB. C'nin görüntüsü olan .tib dosyası 3.5 GB. Ortalama 2 haftada bir C'yi yedeğinden geri yüklüyorum. Yükleme işlemi 4 dakika sürüyor. İşlemcim 2.65 Ghz, ram 1 GB. Yani ortalama bir bilgisayarım var.

.tib dosyasını aynı hard disk içindeki D sürücüsünde tutuyorum. Şimdi diyeceksin ki aynı hard disk içinde olunca riskli olmuyor mu? Oluyor. Zaten o yüzden harici hard diske de birer kopyasını koyuyorum. Zaten D'de bulunan belgelerimi harici diske kopyalamam gerekiyor. Arada bu tib dosyaları da kopyalanmış oluyor.

Birkaç ay önce harici hard disk ile deneme yaptım. Onda da 4 dakika sürüyor. Değişen birşey yok. Yani ister tib dosyası D'de olsun isterse başka diskte olsun birkaç dakikada yüklenmesi lazım. Sende neden o kadar uzun sürüyor bilemiyorum.

Aldığın yedekte bir sorun olabilir. Onu da bir kontrol etsen iyi olur. Elindeki Acronis'te Validate archieve diye bir özellik varsa onunla kontrol ediyorsun. Eğer elinde daha eski bir yedek varsa bir de onu dene.

Eğer aldığın yedeğin temiz olduğunu düşünüyorsan bir de şöyle dene:

1. Acronis sitesinden son sürümün deneme sürümünü indir.
2. Deneme sürümünü bilgisayarına kurup onunla bir acronis başlangıç CD'si yarat.
3. Yarattığın acronis başlangıç CD'si ile bilgisayarı boot edip eskiden aldığın yedeği geri yükle. Bakalım ne kadar sürecek.

Ben bir ara acronis 9 ile alınmış yedeği acronis 10 ile geri yükemiştim. Eğer elindeki yedek sağlamsa yeni versyon bir acronis de o yedeği geri yükleyebilir.
erdinç şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin