Alıntı:
kuduk tarafından gönderilen mesaj:
garip olsa da; veriyi oluştururken, her node için node seviyesini belirleyip, bunu veri tabanında ilişki ile birlikte tutmaya ne dersiniz?
|
bu, veritabanı normalizasyonu ile alakalı bir durum. kurduğunuz yapıya göre hızlı da sonuç verebilir yavaşta. elbette bir çözümdür.
daha önce bahsi geçen yöntemler de çözümdür tabii ki. ancak bu algorimanıza, alışkanlıklarınıza göre değişkenlik gösterebilir. kullandığınız dilin esnekliği de bu yöntemleri çoklayabilir.
özyinelemeli -recursive, türkçe kullanımını hala garipsiyorum

- daha fazla kaynak kullanacağı ortadadır. ancak toplam performans açısından, hız, bellek kullanımına tercih edilebilir diye düşünüyorum. kaldı ki, ortalama bir
server bu bellek kullanımını çok rahat kaldıracakken, hızı tercih etmek -bence- daha mantıklı olacaktır. özyinelemeli fonksiyonun kendini çağırmadan önce kullandığı kaynakları minimum seviyeye düşürerek kod optimizasyonu yapılabilir. -benim verdiğim kodda, recordset'i, fonksiyon kendini çağırmadan yoketmek kaynak kullanımını düşüreceği gibi.-
bunun yanında, kod optimizasyonu da maliyet içerisinde yer alır. çok uç noktalarda olmadıkça, donanım maliyeti yazılım optimizasyonu maliyetinden daha ucuzdur
sonuç olarak, programcı yöntemini kendi belirler ve uygular.