View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 17.03.2008   #18 (permalink)
BYK

BYK's Avatar

Yer: Ankara
Görsel: 8
Re: Ağaç kategori sstemine tersten bakış

Alıntı:
kuduk tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
garip olsa da; veriyi oluştururken, her node için node seviyesini belirleyip, bunu veri tabanında ilişki ile birlikte tutmaya ne dersiniz?
İnan mesajımı yazdıktan sonra bunu düşünüp sonra da seviye sayısına göre aynı tabloyu farklı takma adlarla(alias) FROM kısmına ekleyerek dinamik sorgu oluşturan bir sistem düşündüm.

Alıntı:
absconder tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
ancak toplam performans açısından, hız, bellek kullanımına tercih edilebilir diye düşünüyorum.
Düşünceniz doğru ancak bir kaç mesajdır anlatmaya çalıştığım şey, şu an üzerinde tartıştığımız yöntemde özyinelemeli yaklaşımın bir hız avantajı getirmemesi. Ama örneğin bir sıralama algoritması tasarladığınızda "merge sort" algoritması özyinelemeli bir şekilde diğer bir çok algoritmadan daha hızlı çalışıyor çünkü işlem sayısını azaltıyor. Halbuki şu anki örneğimizde derinlik n'se özyinelemeli algoritma da n işlem yapacak döngüsel algoritma da n işlem yapacak. Bu durumda elbette az bellek tüketen algoritmayı seçmek daha mantıklı

Alıntı:
darkfaceofmoon tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Fonsiyonun son halini bu şekle getirdim ve linksiz bir şekilde kullanıyorum ancak özyinelemelli fonksiyonlara olan yabanclığım nedeniyle while ve filter özelliklerinin nasıl olduğunu da öğrenmek isterim açıkçası.
Bu konudan bahseden arkadşalar örnek kod verebilirse çok sevinirim ve hakeza diğer arkadaşlar da öyle galiba.
absconder'in bir önceki sayfada verdiği karşılaştırmalı örnek kodlarda döngüsel olan içerisinde filter kullanmak yerine sorgu çalıştırdığınızda döngüsel algoritmaya geçmiş olacaksınız Tercihinize göre filter yerine locate işlevini kullanarak sonucun hızlanıp hızlanmadığına bakıp locate işlevli hale de getirebilirsiniz.

Not: "Özyinelemeli" terimini nereden duyduğumu hatırlamıyorum ancak "recursive" kavramını tam ve güzel olarak açıkladığını düşündüğüm için kullanmaya özen gösteriyorum. Uzun zaman "recursive" diyen kişilerin alışması elbette zaman alacaktır ancak daha anlaşılır olan dilimizdeki karşılığı dururken yabancı sözcük kullanmak hoşuma gitmiyor

Fotoğraf Sergim - www.fototonik.com/madbyk@gmail.com/Denemeler
BYK şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin