View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 20.03.2008   #25 (permalink)
ssonmez

ssonmez's Avatar

Yer: Şehr-i İstanbul - Kıtaların Busesi
Görsel: 104
Re: Google Adsense Artık Daha Az Kazandıracak

Hay yazmaz olaydım bu başlığı

Resmen kehanet gibi.
Yazdığım zamandan beri öyle bir düşüş var ki utanıyorum buraya yazmaya. Tabii bunda en büyük etken ısrarla "Reklamlarıma öylesine tıklamayın. Merak ediyorsanız tıklayın" demem olabilir. Belki de dememem lazım artık. Baksanıza Google bizden dürüstlük ve güvenilirlik beklerken, maalesef yayıncıyı üzecek kadar düşük oranlarda tıklama vermeye başladı.

Artık düşünüyorum. Bir yerlerde bir hata olmasın? Binlerce kişinin girdiği sitelerimde en az toplam günlük 5 bin hit varsa ve %1 bile tıklamıyorsa alıma gelen soru şu oluyor. "Neler dönüyor acaba?"

Geçen gün bir mahalle internet kafesine gittim. IE6 kuruluydu makineler eskiydi. Bir sitenin reklamına tıklamak istedim. Ama almadı. Tıkladım ama sayfa açılmadı. Hayretle başka bir siteye girdim ve onun da açılmadığını gördüm. Bir süre cebelleştim.

Sonra düşündüm. IE6'da bir bug nedeniyle bu Google reklamlarının bazen tıklanmaması mümkün mü? (@sahip dostum izninle sana takılabilir miyim @Sahip, "olmaz öyle şey" demek için acele etme. Mesela, hem güzel hem zeki bir kadınla evlenmek mümkündür. Nacii getir IE6 yı Bakınız ilk sayfa )

Yani şaka bir yana yurtdışındakilerin bu kadar düştüğüne inanmıyorum. Zaten ringofon ve çöpçatan siteleri birşey kazandırmıyor. Ama tıklamaların düşmesine inanamıyorum. Binlerce kişi girdiğinde yanlışlıkla bile tıklarlar.

Son olarak oranlarımızı açıklamayı düşünmeliyiz. Çünkü daha geçenlerde Google Adsense hepimize kapı gibi sözleşme imzalattı. Neredeyse eleştirmek bile suç artık.

Bloglama bloglama dedik bağrımıza bastık ama Eloy'da bir türlü açmadı şu sistemi

Reklamz var ama baktım Google'dan bile düşük geldi verdikleri tıklama ücretleri. Bilemiyorum Google'u seviyorum ikl çıktığından beri. Ticari olarak da prensipleri çok güzel. Ama nerede hata var?

Son tablo kabul edilir gibi değil.

Mesaj ssonmez tarafından 20.03.2008 (16:32) yeniden düzenlendi.. Açıklama: imla düzeltimi
ssonmez şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin