View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 23.03.2008   #22 (permalink)
ssonmez

ssonmez's Avatar

Yer: Şehr-i İstanbul - Kıtaların Busesi
Görsel: 104
Re: Web tasarımı konularına ne şekilde devam etmeliyim?

Ben Wordpress diyorum.

Bunun sebebi şu: İnanılmaz popüler olduğu için, eğer incelediyseniz neredeyse esen rüzgarın yönünü gösteren bir plugin/eklenti bile bulabilirsiniz.

Pluginlerin versiyonları da 0.1 değil. Çoktan oturmuş denenmiş durumda.

Kategori ve etiket sistemi ile her çeşit yapısal kalıp yaratılıyor.

Bir çok kişi Wordpress'i bir CMS saymasa da her geçen gün buna doğru gidiyor. Bunun anlamı, ilerisi için çok sayıda siteniz varsa çok doğru bir yatırım olduğu. Ayrıca çok kısa sürede yeni versiyonu çıkıyor, açıkları kapatılıyor.

Hem Wordpress size online tema değiştirme şansı veriyor. Böylece hiçbir dosya indirmeden pek çok değişimi dünyanın her yerinden herhangibir bilgisayarla yapabiliyorsunuz.

Ayrıca hızlı ve tutarlı. MySQL üzerinde çalışması size ASP ye göre avantajlar getiriyor. Ben MySQL'ü ancak Microsoft SQL server ile kıyaslarım ki, Access karşılığı değildir. Bu size hosting ve bakım ücretlerinde de Microsoft tabanlı çözümlere göre daha kolaylık sağlar.

Son olarak Wordpress öylesine esnektir ki şu an imzamda gördüğünüz sitelerin tasarımları temaları bana aittir ve alışık olduğumuz Wordpress temalarına benzemezler. Kişilerin aynı temaları kullanıp kalıp gibi görünen siteleri kullanmaları kendi hatalarıdır.

Wordpress sizin tasarım ve içerik odaklı çalışmanıza izin verir. Eğer programlama işiniz değilse sizden bu yükü alır.

NOT: Wordpress'te Türkçe karakter sorunu yoktur. Sadece indirdiğiniz paketi Wordpress.org'tan değil
Wordpress Türkiye'den indirin ( www.wordpress-tr.com )
ssonmez şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin