View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 30.03.2008   #1 (permalink)
drkloji

drkloji's Avatar

Yer: istanbul
Görsel: 1
Windows Vista'da Access Veritabanı Kullanım Sorunu

Arakadaşler merhaba. benim basit bir personel kayıt programı yapmam gerekiyor ve program vista işletim sisteminde çalışacak. visual basic net ve access veri tabanı ile çabuk bir şekilde geliştiririm diye düşünüyordum. programı Visual Studio 2008 hazırladım. Proje halindeyken sorunsuz çalışıyor. Ancak programı exe haline dönüştürüp vista olan bilgisayara kurduğumda sıkıntı çıkıyor.

"İşlem, güncelleştirilebilir sorgu kullanmalıdır" şeklinde bir hata mesajı alıyorum. (Hata kodu: 2147467259) veri tabanından veri okumada sıkıntı yok. Ancak veri ekleme, düzenleme, silme işlemleri sırasında sorun çıkıyor. Sebebini araştırdım. Sebep veri tabanına erişim izninin sadece okunabilir (readonly) olması imiş. Yani veri okuyabiliyorum ama verileri düzenleyemiyorum.

İşin asıl kötü tarafı internette epey araştırdı. sorun ile karşılaşan çok var ama bir çözüm yazmış olan yok vb.net'de zaten hiç sevmezdim ama napalım düştük bi kere eline.

vb.net'de access veri tabanına bu erişim sorununu acaba nasıl halledebilirim. bir fikri olan var mı?

Not: dediğim gibi vista da kullanılacak