View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 06.04.2008   #11 (permalink)
hitman

hitman's Avatar

Yer: İzmir
Re: SEO İpuçları 1 - Resimleri Optimize Etmek

Alıntı:
gameover tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Resimleri optimize etmek, konu için yanlış bir tanım. Zira resim optimizasyonu resimlerin boyut ve kaliteleriyle alakalı. Olması gereken ise, resimlerin arama motoru optimizasyonunun yapılması.

Ne yazık ki resimlere alt özelliği yazılması artık SEO olarak görünüyor, algılanıyor. Ancak ne yazık ki bu suistimal edilen bir özellikten başka birşey değildir. Zira, alt özelliği başta görme engelliler, ardından tarayıcısının resim gösterme özelliğini kapatanlar için, son olarak da o resmin, o an ulaşılamaması durumunda neyle ilgili olduğunun belirlenmesi için düşünülmüştür.

Eğer alt özelliği SEO işinde birşeye yaramasaydı, kaçımız kullanacaktık acaba ah görme engelliler de sitemi rahatlıkla gezebilsin diye bu özelliği? Veya kaç kişi resim ulaşılamazsa diye alt tagini düzgün kullanacaktı?

Neyse ki, bilip bilmeden SEO için diyerek alt özelliği yoğun olarak kullanılıyor da, gerçekten ihtiyaç duyulan durumlarda es geçilme gibi bir şans kalmıyor. Yanlış bir kullanım, iyi sonuçlar doğurabiliyor.
Selamlar,
@gameover, açtığım kategori adı zaten SEO olduğu için başlığı dediğin gibi yazmayı düşünememiştim, uyardığın için teşekkür ederim. (yönetici arkadaşlar başlığı düzenlerlerse daha anlaşılır, daha güzel olur)

Yazdığınız yazıda alt tagını kullanmanın SEO ile alakasız olduğunu ifade etmişsiniz eğer yanlış anlamadıysam, peki Google images algoritması hakkında ne düşünüyorsunuz acaba öğrenebilirmiyim?

Ben sitedeki imajların; alt tagları, isimleri, boyutları, ne tür bir site içerisinde olduğu, resmin yolu vb. gibi etkenler sayesinde belirli potansiyel yarattığını düşünüyorum, bu ve benzer özellikler dikkate alınarak arama motorlarında yer aldığını düşünüyorum ve bunların üzerinde özen gösterilirse site için şüphesiz daha iyi olacağını düşünüyorum.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Biraz detay verirseniz engin bilgilerinizden faydalanmış oluruz. Engin bilgileriniz diyorum çünkü ben görme engelli kişiler açısından hiç bakmamıştım, bu açıdan hiç bilgim yoktu. Ek bilgi için ayrıca teşekkür ederim.

Saygılar,
Mehmet