Konu Başlığı: Google XML Okuyabilir mi?
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 06.04.2008   #1 (permalink)
Gazing

Yer: İzmir
Google XML Okuyabilir mi?

Arkadaşlar sorum başlıktaki gibi.Forumda arama yaptım.site Map adında bir konuya rastladım; ama sanırım istediğim bu değil. Daha doğrusu sorunumun çözümü site Map mi bilmiyorum

Benim içeriği MySQL'dan alan flash ile yapılmış bir sitem var.Önce flash PHP dosyalarını çalıştırıyor.PHP dosyası DB'den verileri alıyor listeliyor ve XML şeklinde bir çıktı veriyor.flash sanki XML dosyası yükler gibi PHP dosyası yüklüyor.Kendi içinde butonları vs oluşturuyor.

Buraya kadar sorun yok.Çoğunuzun bildiği gibi Google flash dosyalarının sadece static textlerini indexleyebiliyor. Nette dolaşırken ilginç bir yazı gördüm: "Google artık XML okuyabiliyor" şeklinde.

Bu ne kadar doğru? Böyle bir şey varsa kuralları nedir? Eğer Google XML okuyabilirse kendi flash sitemi de indexleyebilir. DB'ye her yeni bir item eklendiğinde bir PHP dosyasını çalıştırırım.Bu PHP dosyası da DB'deki tüm bigileri bir XML dosyasına kaydeder.Google da bu XML dosyasını indexler.Her yeni bir item eklendiğinde bu sistem tekrar edilir.

Ama bu XML dosyasının oluşturma kuralları nedir? Nelere dikkat etmeliyim? Ya da böyle bir şey var mı?

Şimdiden teşekkür ederim.
Gazing şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin