Konu Başlığı: Web tasarım ücretleri...
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 09.04.2008   #21 (permalink)
heady

heady's Avatar

Yer: İstanbul
Re: Web tasarım ücretleri...

Alıntı:
ilkerturhan tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
web tasarımını artık herkesin yapabildiği bir kuşaktayız.. template denen olay piyasaya düştüğünden beri durum bundan ibaret...

100-150 ytl ye web siteleri, sayfa başı 25 ytl. gibi komik rakamlar veriebiliyor webmasterlar.

Basit bir HTML'nin bile pazarlığı yapıladursun biz yine 300-450 USD arasında gidip geliyoruz..

Ne kadar ekmek o kadar köfte misali..

Az önce wolkanca ile konuştum bu durumu o da gülüyor bu işe... saygılar
web tasarımını herkes yapamıyor. template'ten site yapmak tasarım değildir. template hep olacak ve bu durum tasarım piyasasını zora sokmuyor, aksine düzene sokuyor.

100-150 YTL'ye site yapanlar bunu uzun soluklu yapamıyorlar... ama sürekli birileri ortaya çıktığı için sanki hep aynı insanlar varmış gibi görünüyor. "Sayfa başı" şeklindeki fiyatlamayı şahsen çok amatörce buluyorum ve zaten işini ciddiye alan biri "sayfabaşı" ücretlendirme yapmamalı.

HTML'in pazarlığı tasarımcının yaptığı bir iş değil artık çünkü HTML kodlaması zaten otomatik yapılıyor. Kodun yazılıması değil de o kodu yazarken ne kadar zaman harcandığı ve o zamanı harcatan kodu yazmak için edinilen bilginin değeri önemlidir.

Para kazanmak için bilgiyi doğru kullanmak şart. 300-450 USD arası ne iş yapıldığı çok önemli. Bu paraya site yapmak pek de mantıklı değil çünkü... ama template üzerinden site yapılıp bu paraya satılıyorsa bu da doğru bir davranış değil; çünkü revizyon bile olsa tasarım siteyi yapana ait değil. Bana göre bu -müşterinin haberi yoksa- müşteriyi yanıltmak olur.

Ne kadar ekmek denip de köfte ona göre hazırlandığında elde edilecek sonuç her seferinde bir öncekinden daha kötü olacaktır. Ayağı yorgana göre uzatmak sadece bacakların ağrımasına ve kasılmasına sebep olur; onun yerine gidip daha büyük bir yorgan alınmalı. Ekmekten önce köfte hazırlanıp ekmek de ona göre pekala da ayarlanabiliyor.

Umutsuz olmaya gerek yok ama insanın ne yaptığını da bilmesi gerek.